Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

H.H. 42. SZAKJA TRIZIN
RATNA VADZSRA RINPOCSE Budapesten 2017
A Szakja Tasi Csöling meghívására és szervezésében
2017. július 25-26-27.
július 25./kedd/18.00/Guru Rinpocse (Padmaszmbhava) tanítás és beavatás az Apong Tertön hagyomány szerint
július 26./szerda/18.00/Gyógyító Buddha tanítás és beavatás
július 27./csütörtök/18.00/A szellemi úton felmerülő akadályok és azok megszüntetésének módszerei/tanítás
helyszín/Terem/Budapest V. Piarista köz 2.

regisztráció/a Szakja Tasi Csöling oldalon

Kérünk minden érdeklődőt, hogy a jelentkezést a sakyahungary@gmail.com email-címre mielőbb küldjék el, mert a helyiség befogadóképessége korlátozott. A részvételhez a jegyeket elővételben meg lehet vásárolni.
Regisztrációval és fizetéssel együtt tudjuk csak a helyeket biztosítani.
Az egyes napokon való részvétel 8.000 Ft, a bérlet mindhárom programra 20.000 forintbaba kerül.
A jegyek megvásárolhatók a Szakja Tasi Csöling központjában  (1085 Budapest, Pál u. 3.) a közös gyakorlások (hétfő, csütörtök, vasárnap) előtt és után. (Részletek a www.szakja.hu oldalon megtalálhatók.)
 Mindenkit szeretettel várunk!

Guru Rinpocse rövid története  
Guru Rinpocse, más néven Padmaszambava, indiai jógi, 750 körül érkezett Tibetbe, leigázta a helyi lakosokat terrorizáló démonokat, csodákat mutatott be, és megalapította a tibeti Tantrikus Buddhizmust. Szellemi hatása töretlenül tart azóta is mind a négy nagy tibeti hagyományvonalban, valamint a spirituális gyakorlók szívében és tudatában.

A Szakja Khön-család fia egyike volt a hét személynek, ("a hét tesztelt") akik teljes felavatott szerzetesként elsőként váltak tanítványaivá. Padmaszambava azt jelenti, Lótuszban-született, ami csodás születésére utal: nyolc éves gyerekként inkarnálódott Oddyiyana királyságban, a Dhanakosha nevű tó lótuszvirágából. Mikor megkérdezték, hogy kik a szülei, mi az országának neve, mit keres itt, a gyerek varázslatos hangon énekelve felelte:
Az apám a tiszta jelenlét rigpa, Szamantabhadara,
A vonalam az oszthatatlan jelenlét és tér,
A nevem a dicsőséges Lótuszban-született,
Hazám a meg-nem-született Dharmadathu,
Rendeltetésem a múlt, jelen és jövő Buddháinak tevékenységét végezni

Guru Rinpocse példájának most is tartó hatása segít minket. Gyakorlatát végezve mi is meghonosíthatjuk a szeretet és bölcsesség uralmát a szívünkben és a józan észt a tudatunkban.

Gyógyító Buddha rövid története  
A Gyógyító Buddha gyakorlata, egy tökéletes és hatékony módszer a gyógyító képesség  kifejlesztésére. Ezzel a tökéletes gyakorlattal magunknak és másoknak is segíthetünk. Olyan belső betegségeket is gyógyít, mint a ragaszkodás, a gyűlölet és a tudatlanság.

A Gyógyító Buddha meditációjának rendszeres és helyes gyakorlásával csökkenthetjük a fizikai és a lelki betegségeket, enyhíthetjük a szenvedéseket.

Amikor Sakjamuni Buddha egy Jangcsen nevű helyen tanítványaihoz beszélt, Mandzsushrí felállt és azt kérte a Tathagatától, hogy tanítsa nekik a Hét Gyógyító Buddha imáját, amely nem csak a jelenlévőknek jelent felbecsülhetetlen hasznot, hanem a jövőben is hatékony lesz, a szenvedők és a betegek számára. Sakjamuni meleg érzéssel fogadta a kérést, majd összehívta a Hét Gyógyító Buddhát, akik egyenként elismételték személyes imájukat.
 
Ezután Sakjamuni a következőket mondta tanítványainak:
Azok a lények, akik alámerültek a Szamszara mélységes szenvedéseibe, ha csupán meghallják a Gyógyító Király, a Sugárzó Lapis Lazuli Tathagata nevét és a legnagyobb őszinteséggel elfogadják és megtartják azt a szívükben, anélkül, hogy bármi kétely felmerülne bennük, akkor nem esnek többé szerencsétlen körülmények közé.

Webgalamb