Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»


július 13. szombat/13.00-20.00

 

13.00-16.00
Om éneklés, védikus Shanti mantra és fohász Maharshi Patanjalihoz és Sívához. Ezután meditáció gyakorlása következik, Pranayama, ászanák ( hangsúly a fordított testtartásokon és a hát hajlításon) .

16.00-17.00
Teaszünet  

17.00-18.30
Rövid előadás a jóga filozófiájáról (Patanjali Jóga szútrák, shiva samhita) és a jógáról, mint életmódról és a jógi táplálkozásról. Kriya jóga és energizűló gyakorlatok végzése (légző és tudatosságot fejlesztő gyakorlatok). Jóga terápia

 

18.30 – 20.00
Kérdések-válaszok, a jóga megoldása a hétköznapi nehézségekre, olyan problémákra, amelyekkel mindenki szembesül a társadalmi és a szakmai mindennapi életben.  Jóga irányzatok és hozzáállás, ajurvédikus életmód, mint tudomány és a boldogság és a béke királyi útja – annak alkalmazása a mindennapi életben. Majd a jóganidra gyakorlása, végül surya namaskaram gyakorlása mantrákkal, Dharana (összpontosítás) gyakorlása és mantrák éneklése
1. Megfelelő meditációs testtartás kiválasztása, hogy nyugodtan, mozdulatlanul és ellazultan tudjunk ülni (Rövid meditáció)
2. A természetes és hasi légzési tudatosság, és az OM éneklésének helyes módja  3. Fohász /Ima (szanszkritul + magyarázat angolul) az Úr Sívához és Maharishi Patanjalihoz, Védikus santi mantrák éneklése (magyarázat angolul)
4. Vezetett Nap meditáció a Gayatri mantrával.
5. A Pranayama -(Nadabrahma) Kapalabhati és néhány más légzési módszer, megfelelő zenei ritmussal, a 3 Bandhával és Mudrákkal
6. Előadás a jóga életmódról, a jóga étrendről, az élet külső és belső dimenziójának forradalmáról, a jóga útján fellépő akadályok és azok megoldásai Maharshi Patanjali, Úr Krishna, és más nagy jógik szerint.
7. Interaktív beszélgetés (kérdések – válaszok)
8. Általános fizikai gyengeségekre vonatkozó néhány gyakorlat (ászanák, légzés, mantra gyógyítás)
9. Jóganidra (tudatos jóga alvás)
10. Mantra éneklés, a mantrák éneklésének megfelelő módszere, majd végül ima.

 

július 14., vasárnap/09.00-16.00

09.00-12.00

1. Megfelelő meditációs testtartás kiválasztása, hogy nyugodtan, mozdulatlanul és ellazultan tudjunk ülni (Rövid meditáció)
2. A természetes és hasi légzési tudatosság, és az OM éneklésének helyes módja  
3. Fohász /Ima (szanszkritul + magyarázat angolul) az Úr Sívához és Maharishi Patanjalihoz, Védikus santi mantrák éneklése (magyarázat angolul)

4. A légzés kitágítása, megnyújtása és visszatartása különböző Hatha Jóga, Raja jóga és Kundalini Jóga módszerek segítségével.
5. Hagyományos Napüdvözlet 12 Surya mantrával és ászanák gyakorlása, melynek során az ászanákban összpontosítunk az elmélyülésre, a stabilitásra, a tökéletességre, a biztonságos testhelyzet felvételére és a nyújtásra, összekapcsolva Bandhák és légzések végzésével és törekedve arra, hogy behatoljunk az egyén belső magjába és spirituális valóságába.    

 

12.00-13.00
6. Ebédszünet

 

13.00-16.00
7. Előadás India spirituális szentjeiről, bölcseiről és siddha jógiairól és az ő tanításaikról  
8. Csakra tisztítás, harmonizálás és meditáció mantra és jantra segítségével  
9. Különböző mudrák gyakorlata elmélettel összekapcsolva
 
10. Mantra gyakorlás, ahol megtanuljuk, hogy hogyan énekeljünk adott mantrákat tiszta ritmusban és hangmagasságban, és a rezgést felhasználva mély meditációba kerülünk, mely általánosan jótékony hatással bír az emberi életre és az azzal kapcsolatos jelenségekre  
11.Shavsana vagy JóganidraSunday- 14th schedule-

1. Choosing an appropriate meditative posture to be seated calm, unmoved and relaxed. (A short Meditation)

2. The natural and abdominal breathing awareness, and correct way of chant OM.

3. An invocation/ prayer (sanskrit+explanation in english) to Lord shiva and Maharshi Patanjali,Chant of vedic shanti mantras (explanation in english)

4. Expansion, extension and retention of breath though various methods according to Hatha Yoga, Raja yoga And Kundalini Yoga.

5. Traditional Sun salutation with 12 Surya Mantras, and Asana Practice where we more focus on profoundness, stability, perfection, safety adjustment and alignment in Asana co-ordination with Bandha and breath aiming to penetrate the inner core and to explore the spiritual realm of individual.

6. Lunch Break

7. A talk on inspiring saints, sages and siddha yogis from India and their teachings.

8. Chakra purification, balance and meditation through Mantra and Yantra.

9. Practice of various mudras with theory.

 

10. Mantra Practice, where we learn how to chant specific mantra on pure rhythm and pitch and using that vibration as a tool to enter into deep meditation for overall benefits of human life and phenomena associated with it.

11.Shavsana or Yoganidra

On weekend -10.00 -13.00 - Om chanting, Vedic Shanti mantra and invocation to maharshi patanjali and shiva. Next will be the practice of meditation, Pranayama, asana( emphasizing on inversions and back bendings).

13.00-14.00 Lunch break.

14.00-16.00 - A short discourse on yoga philosophy( patanjali yoga sutras, shiva samhita) and yoga as a way of life, yogic diet. Practice of Kriya yoga and energizing exercises( breath and consciousness work). Yoga Therapy.

16.30 to 18.00 question answer session, a yogic solution to common obstacles, difficulties that each and everyone generally facing in personal, social and professional day to day life. Yogic disciplines and attitudes and Ayurvedic life style as only a science and the royal path to happiness and peace - its application in daily life. Then practice of yoga nidra, in the end will be surya namaskaram with mantras, Dharana(concentration) practice and mantra chants ......

fee: 5000Ft/day
lease for two days: 9000Ft

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb