Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

SHIVA ÉJSZAKÁJA
MAHA SHIVARATRI

Shiva Shiva

áldás Adinatha-tól, a jóga urától
időpont/2015. február 17-18./kedd-szerda/21:00 -másnap  07:00
helyszín/Sambhala Tibet Központ
Budapest, 1012 Attila út 123.  11-es csengő

program
- Arati Shivahoz (Fény-felajánlás)
- Recitálás, felajánlás Shivanak
- Bhajan és kirtan énekek Lord Shiva és a Guru tiszteletére
- Satsangha (spirituális beszéd) "A Maha Shivaratri jelentősége" - Shri Swami Shankaratilakananda vagy egy tanítványa vezetésével
- Akanda japa - Pañcakshara Mantram Om Namah Shivaya
két főből álló csoportokat formálunk, akik reggel 07.00 óráig folyamatosan recitálják az akanda japát.

- Prashad (szent étel) - reggel, minden résztvevőnek.

A Maha Shivarathri India egyik legfontosabb ünnepe, amely a hindu kalendárium szerinti Magha hónap sötét felének (Krishna Paksha) 14. napjára esik. A SHIVARATRI az Isteni Kegyelem kiáradásának éjszakáját jelenti. Ezt az éjszakát az emberek az ország minden részén Shiva templomokban töltik imádságos virrasztással, illetve az Istenin való elmélkedéssel. A hindu tradicíó szerint az elmét jelképező isteniség maga a Hold, és a Hold tizenhat állapota jelképezi az elme tizenhat aspektusát. Shivarathrikor, ami az újhold előtti éjszakára esik, csupán egy vékony szelet látszik a Holdból. Ez az elmének azt az apadó befolyását jelképezi, amikor tizenöt aspektus már eggyé olvadt az Önvalóval, és már csupán egyetlen aspektus maradt hátra. Ezért e napon könnyebb az irányításunk alá vonni és Isten felé irányítani az elmét. Ezért töltik sokan az éjszakát elmélyüléssel és Isten imádatával, amely révén teljes mértékben le lehet győzni az elme szeszélyeit, és meghaladásával fel lehet ismerni a lelket, az Atmant.

 

Minden emberi lény egy mikrokozmosz, amely kicsiben tükrözi a makrokozmoszt.


Shivaratri
éjszakáján elménket csöndesítsük le és változtassuk oltárrá, majd szenteljük ezt a folyamatot a Mindenhatónak. Ennek fényében minden más gondolat jelentéktelenné válik. Az elme elcsendesítése segíteni fog, hogy Laya jógát végezzünk Shiva valamely mantrájával, ami Shivával való mély rezonancia-állapotba juttat bennünket.


Shivaratri
elsősorban emelkedett, isteni örömöt jelent. Ezen az éjszakán aki megnyítja magát az Isteni energiáknak, annak szíve az Isteni Szeretet Tiszta Forrásává válik.

Ennek az éjszakának a sötétségét áthatja a Nagy Isteni Kegyelem. Ezen az éjszakán Shiván keresztül Isten titokzatos jelenlétét fedezhetjük fel.

Az Upanishádokban bizonyos isteni tulajdonságok lelhetők fel: az igazság, a jóság és a szépség (SATYAM, SHIVAM, SUNDARAM).

A jóság, Shivam mindannak esszenciális princípiuma, ami a spirituális fejlődés számára jó vagy kedvező. Ezt a jóságot egyaránt asszociálhatjuk az örök igazsággal (Satyam), valamint az abszolút szépséggel (Sundaram), ami Shivaratri legfontosabb spirituális üzenete.

A program alatt a résztvevők nem ehetnek és dohányozhatnak. Csak vizet és gyógyteát lehet fogyasztani. Akik enni vagy dohányozni szeretnének, azokat kérjük hagyják el a Sadhana helyiséget és dolguk végeztével mossák meg a szájukat.

A dakshina/felajánlás/2000 Ft, amit a Prashadra (szent étel) és a Guru dakshinára fordítunk.

Kezdés előtt ajánlatos fél órával előbb megjelenni!

Maha Shivrati

Előzetes jelentkezés szükséges.
információ/06 70 431 9343

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb