Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

CSÖGYAM TRUNGPA SHAMBHALA HAGYOMÁNYA
MEDITÁCIÓ és MŰVÉSZET

HAJDÚ ANDRÁS
Sambhala Art tanító tanítása
2018. március 2-3.-4./péntek-szombat-vasárnap
helyszín/  Ars et Vita Alapítvány
Budapest V. Váci u. 40. 1/7.   23cs

időpontok
2018. március 2-3-4.
péntek/19.00–21.00
szombat-vasárnap/09.00–18.00

Meditáció és művészet
A meditatív tapasztalat művészetét valódi művészetnek is hívhatnánk. Ennek nem célja, hogy kiállítsuk, hogy terjesszük. Ellenkezőleg, ez egy állandóan növekvő folyamat, melynek során elkezdjük megbecsülni a körülöttünk zajló életet, mely nem feltétlenül kell, hogy csodás és élvezetes legyen.
részlet Csögyan Trungpa - Valós észlelés - című könyvéből

° Milyen hatással van a meditáció gyakorlása mindennapi életünkre?

° Mi a szerepe a művészi kifejezésnek munkánkban, családi életünkben, a társadalommal kialakított viszonyainkban?

°Hogyan hat a meditatív művészet környezetünk észlelésére, döntéseinkre ?

A 70-es és 80-as években Csögyam Trungpa Rinpocse, a Shambhala hagyomány alapítója számos tanítást adott a meditatív művészetről (dharma art), melybe az élet minden tevékenységét, így minden művészeti ágat is beleértette. E tanítások teremtettek alapot a Shambhala Art művészeti nevelő program létrehozásához.

Ahogy öltözködünk, ahogy fogat mosunk, ahogy egymással beszélgetünk, mindez része emberi létezésünk művészetének. Alkotókészségünk alapvető természetünk része, mely méltó kiváncsiságunkra és megbecsülésünkre.

Shambhala Art hétvége célja, hogy felébressze gyakran elfojtott alkotókészségünket, rövid ülőmeditációk, szemlélődő művészeti gyakorlatok és az alkotói folyamatot bemutató tanítások segítségével.

Lehetőségünk nyílik felfedezni és kipróbálni a kalligráfia, a versírás, az éneklés, a tárgy-installáció kifejezőeszközeit alkalmazó gyakorlatokat, művészeti előtanulmányok és műalkotások létrehozásának kényszere nélkül.

A program folyamán több vezetett meditációt is tartunk és mindenki számára személyes meditációs interjúkat biztosítunk. A Shambhala szellemi ösvénye a meditáció gyakorlásán alapul, mely képes szellemünk rugalmasságát és nyitottságát elősegíteni, ugyanakkor önbizalmunkat megerősíteni.

a részvétel jelentkezéshez kötött és az alábbi címen és telefonon tehető meg
shambhalahun@gmail.com
00 36 70 613 7979

koordinátor
Boldog Dániel

az előadóról
Hajdú András,
Franciaországban élő magyar művész, Shambhala Art tanár, Szakjong Mipham Rinpocse tanítványa. A pécsi Mesteriskola festőszakán végez, majd 1996-ban a marseille-i Képzőművészeti Főiskolán posztdiplomázik. A Télénomade csoport alapítótagja. Francia és magyar művészekkel együttműködve számos multimédia előadás alkotója. 2004. óta az Ilotopie világszerte elismert utcaszínházi társulat tagja, ahol társalkotóként, performerként és épitőként dolgozik. Tíz éve követi a Shambhala Buddhizmus szellemi ösvényét, melynek művészeti tanításai nagy hatást gyakoroltak rá. E tanítások ihlették a magyar és francia művészekkel közösen létrehozott Kioldások vidámparkja és Éberzónia című utcaszínházi performanszokat.

részvételi díjak
Early bird: 15 000 Ft
2018. február 12. befizetve a Shambhala Magyarország Egyesület bankszámlájára/10918001 – 00000084 – 63750001 Unicredit Bank ZRt.
teljes ár/ 18 000 Ft
támogatói ár/ 22 000 Ft
ha lehetőségeid engedik, ezzel támogathatod mások részvételét
támogatott ár/anyagi megfontolás ne tartson vissza, a részleteket lásd alább

(A program mindkét napján vegetáriánus ebédet tudunk biztosítani további, összesen hozzávetőlegesen 2500-3000 Ft-os áron. Kérjük a jelentkezésnél jelezd, hogy ezt igénybe kívánod-e venni).

Egyik alapelvünk, hogy a programjainkat mindenki számára elérhetővé szeretnénk tenni. Ezért, ha a program díja számodra akadályt jelent, akkor fizethetsz annyit amennyit tudsz. Gondold át, hogy számodra mi lenne egy megfizethető összeg és lépj kapcsolatba velünk. Ezt mindenképpen a tanfolyam előtt jelezd számunkra, mert a helyszínen már nem tudunk jelentkezést elfogadni ilyen támogatott áron.

A támogatói árat azoknak javasoljuk, akiknek anyagi lehetőségeik megengedik, hogy többet ajánljanak fel, mint a program teljes ára. Nagylelkűségeddel azok részvételi díjához járulhatsz hozzá, akik nem tudják megfizetni a teljes árat.

Hajdú András Shambhala tanító üzenet a résztvevőkhöz
Kedves résztvevők!
Szerencsésen alakult, hogy e levél írása egybeesik a tibeti naptár Föld Kutya Évének ( február 16.-án) első napjával. Ez Shambhala Napja is egyben, mely szellemi örökségünk tiszteletére esik erre a napra. A  tibeti hagyomány szerint, az újévet megelôzô periódus komoly kihívások elé állít bennünket. Boldog Földkutya Évet! Kezdődhet a tánc.

Első budapesti shambhala art hétvégénk nagy lépésekkel közeledik. E programunk nyitott mindenki számára, nem igényel semmilyen előképzettséget. Mégis úgy gondolom, jó ha kicsit megmártózunk e szellemiségben, hétvégénk alap témájában.

Arra kérem Önöket, - természetesen  ha idejük engedi - hogy olvassák el a csatolmányban küldött szöveget, melynek címe A meditáció. Ezen előadás, melyet Chögyam Trungpa Rimpocse a  Shambhala buddhizmus alapítója, a hetvenes évek közepén adott meditáció és művészet viszonyáról, fejesugrás a mélyvízbe.

Ugyanakkor szeretnék egy-két gyakorlati dolgot is érinteni, ami programunkhoz elengedhetetlen
    - A szombati és vasárnapi gyakorlatokhoz hozzanak kényelmes, nem kényes ruhát, amit össze lehet festékezni.
    - Hozzanak jegyzetfüzetet és íróeszközt.
    - Hozzanak egy kisméretü személyes tárgyat.
    - A Centrum egy órával a program kezdés előtt nyit.
  - Szombaton és vasárnap kávéval, teával és egy kis reggelivel szolgálunk.
  - A hétvégén jó lenne együtt ebédelnünk. Lehetőségünk van vegetáriánus ételt rendelni (kb 1500 Ft/nap). Kérjük írják meg mail-ben Boldog Daninak ha ez megfelel Önöknek, és azt is, hogy van-e bármilyen étel érzékenységük.
   - Vasárnap, a program után hagyományosan egy kis fogadást adunk.  
      
idôpontok: március 2./péntek    19.00 - 21.00
                  március 3./szombat  09.30 - 18.00
                  március 4./vasárnap 09.30 - 18.00

A megadott kezdő időpontok a napi programok pontos kezdetét jelölik, kérjük tartsák ezeket tiszteletben.  

Minden további kérdéssel forduljanak Boldog Danihoz, programunk koordinátorához
info/06 70 613 7979
boldogdaniel@gmail.com

Egy idézettel búcsúzom a márciusi találkozásig
Nem hiszem, hogy a szemlélődő művészetet megtanuljuk, inkább felfedezzük; nem is tanítjuk meg, inkább környezetet teremtünk ahhoz, hogy fel lehessen fedezni.
Chögyam Trungpa
 
Hajdu Andràs, a program vezetője

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb