Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

SAMSARA – A lét körforgása

A VILÁGOK ARCA: BARAKA díjnyertes alkotóitól
Páratlan érzékszervi tapasztalás
rendezte: Ron Frickle és Mark Magidson
gyártási év: 2012
hossz: 99 perc

A Samsara Ron Frickle és Mark Magidson, a Világok arca: Baraka és a Chronos díjnyertes készítőinek alkotása. Filmjük merőben új vizuális és zenei élmény; különleges és egyedi művészi alkotás

A ’szamszára’ szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken.

A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A csodálatos felvételeket 70mm-es filmre rögzítették, ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák lélegzetelállító látványa adja.

A Samsara a Világok arca: Barakához hasonlóan narráció és leíró szövegek nélküli film, melyben a fantasztikus képi világ és a transzcendens zene teljes egésszé állnak össze, ötvözve a letűnt világot a maival.
A Samsara felfedező út, spirituális utazás: fájó mélységekből szárnyal a csodák felé, megvilágítja a kapcsolódási pontokat az emberiség és a természet között...

Korhatár: BA - Tervezett: KN

„Lenyűgöző. Semmihez sem hasonlítható. Igazán különleges filmes élmény.” - Indiewire

Forgalmazó: ADS Service Kft.

Magyarországi bemutató: 2012. december 20.

NYERJ KORZIKA GYALOGTÚRÁT A SAMSARÁVAL!

December 20-án kerül a mozikba a Világok arca: Baraka alkotóinak új filmje, a SAMSARA - A LÉT ÖRÖKÖS KÖRFORGÁSA. A premierhez kapcsolódóan a forgalmazó ADS Service és az utazom.com fotópályázatot hirdet, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a természet értékeire és a Föld kulturáinak sokszínűségére. A beküldési határidő december 5-e, a fődíj egy 12 napos Korzikai gyalogtúra.


A SAMSARA - A LÉT ÖRÖKÖS KÖRFORGÁSA című fotópályázatra az azonos című film képi világához hasonló témájú színes, vagy fekete-fehér képeket várnak a szervezők. A versenyen életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet, nevezési díj nincs.  Egy induló legfeljebb 3 képpel pályázhat, melyek a szerzői jogaival rendelkezik, s melyek tartalma nincs számítógépes utómunkával megváltoztatva. Feltétel, hogy a beküldött képek hosszabbik oldala 1200 pixel méretű legyen, a file mérete pedig nem haladhatja meg a 3 Mb-ot. A beküldött alkotások címe a következő adatokat kell, hogy tartalmazza (ékezetekkel): a pályázó CSALÁDINEVE_KERESZTNEVE_Aképcíme.JPG A képeket elektronikus úton kell eljuttatni a szamszara@adsservice.hu címre ÉS feltölteni a Samsara – A lét örök körforgása magyar facebook oldalára: https://www.facebook.com/samsara.hu

A beérkezett pályaműveket az On the spot című műsor készítői,
Cseke Eszter és S. Takács András, valamint a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke, Szamódy Zsolt bírálja majd el. A legjobb fotó készítője 12 napos Korzika gyalogtúrát, a második helyezett a Mont Blanctól a toszkán tengerpartig tartó 10 napos gyalogtúrát, a harmadik helyezett pedig egy 5 napos gyalogtúrát nyer a Dolomitokba a www.utazom.com jóvoltából. Az első három helyezett műveiből, valamint a zsűri által kiválasztott további 10-15 képből az ADS Service Kft. kiállítást szervez. A pályázat beküldési határideje 2012. december 5. Az eredményhirdetés december 14-én lesz, a hivatalos díjátadó pedig december 17-én, a film díszbemutatóján az Uránia Nemzeti Fimszínházban.
A részletes pályázati feltételek itt olvashatók: https://www.facebook.com/samsara.hu a film előzetese pedig itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=yOVulkIYB6A

A SAMSARA - A LÉT ÖRÖKÖS KÖRFORGÁSA című film december 20-án kerül a hazai mozikba. A Világok arca: Baraka című film készítőinek legújabb munkája szintén szöveg nélkül, kizárólag a képek és a zene erejével ragadja magával a nézőt egy 100 perces utazásra a világ különböző tájait, kultúráit bemutatva. A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A csodálatos felvételeken a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák lélegzetelállító látványa adja.

Webgalamb