Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

MEGHÍVÓ
SÁMÁNSÁG ÉS A HAMVASI ÖRÖKSÉG
A MEDVE SZÍNPAD szeretettel vár minden kedves érdeklődőt KEYA NÁDOR JUDIT előadására,
a SÁMÁNTUDÁS MA című sorozat első alkalmára
időpont/2017. január 9./hétfő/17.30
helyszín/Fészek Művészklub/Budapest VII. Kertész u. 36.

jegyár/1.500 Ft/ a helyszínenválthatók
info/0670  676 3777
kapcsolódó esemény

„Tisztelt Barátaim!

Tudom többen közületek erről a témáról hallani sem akartok!
Kérlek benneteket tegyétek ma el, félre a szokásos undort, ellenszenvet!

A témában két olyan emberre fókuszálunk, akik remélhetőleg a budapesti vájtfülű értelmiségieknek és a kevésbé vájtfülűeknek is érdekesek. A két meghatározó egyénisége e sorozatnak, akikre sokszor visszatérünk Hamvas Béla és Ady Endre. Az ő gondolataik sokszor, többféle módon jelen lesznek a programsorozat egyes előadásainak részeként!

Remélem sikerül bemutatni a sámántudás sokféle megjelenési módját világunkban!

Megjegyzés: fontos tény, hogy minden kulturális megnyilatkozásunk ma is e tudáshoz visszavezetődik! A hagyományaink alapja a sámántudás. Az előbbiekben megnevezett két ember munkássága sok tekintetben e tudásból táplálkozik, ezen alapul! Életművük megkérdőjelezhetetlen, nagyságuk, ránk hagyott hagyatékuk a sámántudás témakörében számunkra kiindulópontok, útjelzők, meghatározóak!

A sorozat felkért előadói elkötelezettek a témában, ugyanakkor hitelességük, jószándékuk, tudásuk, kvalitásaik túlmutatnak még e szerteágazó tudáson is. Remélem itt az ideje annak, hogy azok akik életükben a sámántudást meghatározónak tudják és ezért kirekesztettnek érzik magukat, tisztességes tudáshoz jussanak! Megismerhessék azt a közeget, azokat a tanítókat egy sorozat keretében, akik túlzásoktól, elfogultságoktól, egoista törtetéstől nem vezéreltek! A sorozatunk megkísérli összefoglalni, felmutatni világunkban meglévő tendenciákat, amelyekben ma is megtalálhatók az ősi papok tudása. Szeretnénk behívni mindazokat, akik így vagy úgy foglalkoznak ezzel, fontosnak tartják, illetve érdekli őket a téma. Olyanokhoz is szólunk, akik eddig e tudáshoz kapcsolódva az igazság látásának a biztos tudatában élnek, tehát azokhoz is, akik azt hiszik, hogy az igazság birtokában vannak. Törekszünk arra, hogy a sorozat az igazságot sokféleképpen megfogalmazóknak tárháza legyen. Így egy-két megszállott tévhitű és igazságkereső maga, ha úgy dönt, akkor a közönség előtt megméretődhet!

Várjuk e gondolat mentén az Arvisurával, a Yotengrittel, a Hamvas örökséggel behatóbban foglalkozókat, valamint más ősi tudást alkalmazó csoportok tagjait, illetve minden érdeklődőt, közös gondolkodásra. Hiszen azért is lehet annyi megtévesztett ember manapság, mert a téma fontosságához mérten, visszafogott, elfogadható, mégis hiteles információkhoz nagyon nehezen juthat hozzá a nagyszámú érdeklődő! Pedig afelől nem lehet kétségünk, a sámántudásról ma gondolatot cserélni, központi kérdés! A társadalmi párbeszéd elindulása elengedhetetlen.

A téma megértését segítheti, hogy az egyes a témában az esteken szakértő előadók mellett, a ma mesterségesen külön választott, más műfajok is helyet kapnak. Ilyen a költészet sámántudásos megjelenése. Ady mellett első alkalomkor Zsebők Csaba költészete kap teret a megnyilvánulásra. A két költő verseire improvizáló Murányi Ákos szaxofon zenéjével, a Medve Színpad színészének Berényi Dávidnak közreműködésével, még teljesebben átélhetővé válhat a ma is megnyilatkozó sámántudás, amelyet első alkalommal Keya Nádor Judit és az általa létrehozott látókői csapat jelenlévő meghívottjai képviselnek.

Magamról annyit: emlékszem tévés kollégáim reakcióira, amikor 91-92-ben előjöttem tervemmel. Az Arvisuráról és a sámántudásról szeretnék filmet forgatni! Az elkészült, háromszor ötven perc hosszúságú filmben, melynek címe: Sámán ösvényen, sikerült átfogó képet nyújtani a világunkban megnyilatkozó sámántudásról. Sokszor gondolok arra, hogy az első és azóta is megközelítésében egyedülálló, általam jegyzett filmet, azonos megközelítésben ma 24-25-év után miként, milyen közreműködőkkel lenne érdemes leforgatni!

Gyertek tehát, ilyen program kevés adatik a városban!”
Halmy György

Webgalamb