Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123.
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JOHN  MYRDHIN REYNOLDS LÁMA VADZSRANATHA
VADZSRAKILJA szeminárium II.
Düdzsom Terszár hagyományvonalában
2021. december 11-12./szombat-vasárnap 15.00-20.00

csak regisztrációval
regisztráció / sambhala@tibet.hu     név, telefonszám, email cím szükséges

részt vételi hozzájárulás 16.000 Ft
magyar tolmácsolással  + sadhana

info / www.tibet.hu   FB Sambhala  0670 431 9343   0670 508 0084

Ez a szeminárium folytatja a korábban tárgyalt Vadzsrakilaja gyakorlat témáját Düdzsom Rinpocse "A penge, amely egy érintésre elpusztít" című művéből. Ezt a termát, azaz rejtett kincset, Guru Padmaszambhava hitvesétől Jeshe Cögyal, tibeti hercegnőtől kapta egy látomásban, miközben a bhutáni Tigrisfészek barlangban meditált. Ehhez a szemináriumhoz való részvételhez nem feltétlenül szükséges az előző szemináriumon való részvétel.

A szeminárium a meditációra és a rituális-mágikus gyakorlatokra összpontosít, kezdve a mandala felállításának előkészületeivel, azaz egy mágikus kör felállításával, hogy kiűzzük és megakadályozzuk a negatív energiák külső provokációinak zavaró hatását. De folytatódik egy talizmán-kép megalkotásával is, hogy hozzáférjünk a magasabb spirituális energiákhoz és befogadjuk azokat. A fő jidam meditációs istenség és kíséretének vizualizálása után következik a szellem, vagy bölcsesség-lény leszállása ebbe a képbe, valamint a pudzsa-felajánlások és dicséretek külső-, belső- és titkos bemutatása. Ez a folyamat a mantra recitációkban csúcsosodik ki, amelyet egy rövid gánapudzsa, avagy tantrikus lakoma követ.

A jövőbeli szemináriumon szó lesz a Vadzsrakilajához kapcsolódó néhány mágikus gyakorlatról, mint például a hosszú élet gyakorlata és a negatív energiák kiűzése, Düdzsom Rinpocsétől kapott személyes útmutatások alapján.

english
This seminar continues the previously discussed topic of Vajrakilaya practice from”The Razor that Destroys at a Touch” by Düdjom Rinpoche. He received this Terma hidden treasure in a vision of Yeshe Tsogyal herself, the Tibetan princess consort of Guru Padmasambhava, while meditating in the Tiger’s Nest cave in Bhutan. However, attendance at the previous seminar is not required.

The seminar will focus on the meditation and ritual practice, beginning with the preliminaries of erecting a Mandala, that is, casting a magical circle to expel and prevent interference from outside provocations of negative energy, but also on constructing a talismanic image to access and contain higher spiritual energies. Following the visualization of the principal Yidam meditation deity and his retinue, there is the descent of the spirit, or wisdom being, into this image and the presenting of puja offerings and praises outer, inner, and secret. This process culminates in the mantra recitations, which is followed by a short Ganapuja or Tantric Feast.

In a future seminar there will be discussed some of the magical practices associated with Vajrakilaya, such as long life practice and the exorcism of negative energies, based upon the personal instructions received from Düdjom Rinpoche.

Webgalamb