Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

LÁMA JOHN MYRDHIN REYNOLDS VADZSRANÁTHA
PADMA HERUKA HAJAGRIVA RENDKÍVÜLIEN
a SZENVEDÉLYES és a HARAGVÓ ASPEKTUSA II.
a tanítás első részének zoom-online folytatása
2023. április . 22-23. /szombat-vasárnap 14.00-18.00

részt vétel csak regisztrációval
regisztráció / martihum@gmail.com  / név, telefon, email cím
részt vételi díj / 20 ezer Ft

Padma Heruka Hajagriva rendkívülien szenvedélyes és haragvó aspektusa   II.

Ezen a szemináriumon folytatjuk a Hajagriva, Avalókitésvara haragvó aspektusának gyakorlatainak magyarázatát. A részt vételhez nem szükséges az első rész ismerete, de természetesen beszerezhető a tanítás első része is. Ez a szeminárium ennek a meditációs istenségnek a haragot meghaladó, az égető helyek fekete színű, kilencfejű  disznón lovagló, haragvó aspektusára összpontosít. Ő a sötét istennővel, Krodhi Kálival, vagy Trójával, a Chöd Rítus védnöknőjével van egységben. Hajagriva e mahákála formája különösen a Káli Juga e degenerált korszakát sújtó járványok, járványok, áradások, erdőtüzek, háborúk és egyéb katasztrófák elleni védelemre szolgál.

az I. rész

Avalókitésvara békés, fehér színű, négykarú alakja szorosan kapcsolódik hat szótagos mantrájához, amely megtisztítja az újraszületés hat sorsát, eléggé ismerős számunkra nyugaton. Bár Avalókitésvara, aki számtalan formát és alakot ölthet, a világban tevékenykedő bódhiszattvaként jelenhet meg, valójában egy megvilágosodott lény a szamszárán túl, aki a Padma Kula, a "Lótusz-család" tagja, élén Amitâbha Buddhával,  aki nyugati irányhoz kapcsolódik. Haragvó aspektusa azonban Hajagrîva, a Padma Heruka, aki a vonzás és a varázslás mágikus funkcióival van kapcsolatban, és akit Kurukulla istennő férfi partnerének tartanak, a női Buddha Târâ vörös formájának. Mindketten a boszorkányság és a szexuális mágia pártfogói. A Jaksha természetszellem alakját öltve, vörös színű és félelmetes megnyilvánulással, "vadlovas táncával" legyőzi és eltapossa a démonokat és a gonosz szellemeket. Vadzsrakrodhaként, vagyis haragvó istenségként a spirituális úton és a hétköznapi életben az akadályok és gátlások eltávolítására szolgál. Ellensúlyozza a természeti katasztrófákat és csapásokat, valamint a világunkat sújtó gyűlölet és harag negatív energiáinak átalakításán dolgozik. Ez a szeminárium a Dudzsom Terszár ciklusból a Vadzsrapani és Garuda által kísért Hajagriva gyakorlatára összpontosít.

Webgalamb