Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Őeminenciája
Ratna Vadzsra Rinpocse

Avalókitésvara Király Tradició  meghatalmazást
éa Kurukulle meghatalmazást, valamint

szellemi gyakorlást magyarázó tanításokat ad
2014.június 3-5./kedd-csütörtök
helyszín: TIT Studió 1113
Budapest XI. kerület Zsombolyai u. 6.

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Őszentsége Szakja Trizin a tibeti buddhizmus Szakja hagyományvonala vezetőjének idősebbik fia Őeminenciája Ratna Vadzsra Rinpocse június 3-5.-e között Magyarországra látogat. Tartózkodása során az igen ritka és értékes Avalokitesvara Király Tradició meghatalmazást, Kurukulle meghatalmazást, és a tibeti buddhizmus szellemi gyakorlatait magyarázó tanításokat ad.
A tanítások helyszíne a TIT Studió 1113 Budapest XI. kerület Zsombolyai u. 6.

Időpontja:

Avalókitésvara meghatalmazás június 3. kedd 17.00
Kurukulle meghatalmazás június 4. szerda 18.00

Buddhista gyakorlatok tanítása június 5. csütörtök 18.00


Belépő Avalokitesvara meghatalmazás 7000 Ft
Kurukulle meghatalmazás 7000 Ft
Buddhista gyakorlatok tanítása 4000 Ft
Bérlet az összes programra 12000 Ft

A jelentkezéseket e-mailben kérjük a sakyahungary@gmail.com címre.
Az előzetes regisztráció szükséges, mert a férőhelyek száma korlátozott.

A bérletek és jegyek megvásárolhatóak a központban, minden nyilvános meditáció előtt, vagy a helyszínen, a program kezdete előtt.

Tanács azoknak akik meghatalmazásokat kapnak

1. nap
Avalókitésvara legfőbb beavatása úgy ismert, mint Avalókitésvara Király-tradíció meghatalmazás, és a legmagasabb jógatantra osztályba tartozik. Avalókitésvara (tib. Csenrézi) világszerte az egyik legnagyobb becsben tartott buddhista istenség. Tibetben a hagyomány szerint ez volt a legelső meghatalmazás, amit valaha adtak. Ezt a beavatást először Tibetben a VII. században Szongcen Gampo nevű király adta, aki a tibeti buddhizmus alapítója és maga is Avalókitésvara megnyilvánulása volt. Avalókitésvara úgy ismert mint az összes Buddha szeretetének és együttérzésének megnyilvánulása, a részvét Bódhiszattvája. Minden pillanatban, mikor együttérzést, szeretetet érzünk emberek, állatok, vagy természeti jelenségek felé, Avalókitésvarával állunk kapcsolatban. A meghatalmazás áldása segít eltávolítani szellemi növekedésünk akadályait, és lehetőséget ad kifejleszteni magunkban a szeretetet, részvétet és az együttérzést. Akik abban az áldásban részesülnek hogy megkapják a meghatalmazást, és napi gyakorlatukká teszik az istenség mantrájának recitálását, vagy szadanájának gyakorlását, mélyreható eredményeket és előrehaladást érnek el szellemi útjukon. A meghatalmazás után elképzelhetjük magunkat mint Avalókitesvera, így valóságosan növelhetjük szeretetünk, kedvességünk, és megtapasztalhatjuk a bölcsesség és együttérzés egységét, mely végül a megvilágosodáshoz vezet minket.


2. nap
Kurukulle a mágia a bűbáj, és a varázslás dakinije igen népszerű a tibeti buddhista hagyományban. Egyik istensége a 13 Arany Dharmának,, ami a Szakja tradició egyik fő tanítása, és gyakorlata. Rendszeres és helyes gyakorlata védelmet, jólétet örömöt, valamint számtalan lehetőséget hoz életünkbe. Kurukulle speciális energiája a mágikus bűvölés, a szerelem és a vonzás. Ezen erők segítségével eltávolítja a szellemi fejlődést akadályozó negatív tendenciáinkat és utat nyit spirituális fejlődésünk lehetőségeinek.


3. nap
Buddhista gyakorlatok a különböző buddhista iskolákban sokféle szellemi gyakorlat ismert: szemlélődés, koncentráció, meditáció, szertartások, fizikai gyakorlatok stb. Mivel ezek különböző szintű gyakorlatok, melyek más és más tantra osztályokhoz tartoznak és sokszor egyedi szimbolikával rendelkeznek, gyakran előfordul, hogy az ember nem látja át, és bizonytalan, hogy melyik való neki. Rinpocse tanításában eligazít minket a szerteágazó buddhista gyakorlatok útvesztőjében és választ ad többek között olyan kérdésekre is, mint:

1. Milyen gyakorlatokkal kezdjem?
2. Honnan tudom, hogy jó úton járok, és a számomra leghasznosabbat csinálom?
3. Kell feltétlenül tanító? Ha igen, milyen legyen?
4. Miért van, hogy évek óta gyakorlok, és mégsem fejlődök?
5. Melyek a szellemi fejlődés jelei?

Webgalamb