Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

MÁRCIUS 10. FREE TIBET
Egy Zászló Tibetért
1959. március 10.
2020. március 10./kedd 16.00
felhívás
...egy tibeti zászlót tegyél ki az ablakodba március 10-én...

Jelenlét a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége előtt, a tibeti nép sorsára való figyelemfelhívás érdekében!
Legyen nálunk minél több tibet-zászló!

időpont
2020. március 10./kedd 16.00-18.00

helyszín
Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége

Budapest VI. Városligeti fasor 22.

A közelmúltban (2018) indult felhívás a Tibetet Segítő Társaság Alapítvány (TST), az Egyesült Nemzetek Tibetért társaság (UNFT), a Magyar-Tibeti Baráti Társaság és a Namgyal Momo  közös kezdeményezése és az a célja, hogy aki rokonszenvet érez a tibeti nép iránt, akinek fontos Tibet ügye, aki szeretne valamit tenni Tibetért, még ha lehetőségek híján keveset is, az a TST Sambhala Tibet Központtól szerezzen be egy tibeti zászlót, amely zászlót idén és minden év március 10-én, (akár több napon keresztül) valamint kínai küldöttség magyarországi látogatásának idején, jól láthatóan tegye ki lakásának, munkahelyének ablakába, netán autójára. Ezzel az ártatlan, szelíd, erőszakmentes és legális, de erőteljes gesztussal kifejezheti, hogy nincs és nem is lesz elfelejtve Tibet és a tibeti nép sorsa. A tibeti zászló megvásárlásával, több mint gesztust teszünk, ezzel magunknak tudhatjuk az együtt érző bölcsesség szimbólumát is, amit Őszentsége a Dalai Láma életével és munkásságával évtizedek óta erősít bennünk.

A kétoldalt nyomott műselyem tibeti zászlót (120 cm x 90 cm) a Sambhala Tibet Központban lehet beszerezni 5000 Ft támogató hozzájárulással. A zászlót vagy facebookon vagy a www.tibet.hu lapon lehet megrendelni, és a támogatás beérkezte után postán elküldjük. A tibeti zászlót a Sambhala Tibet Központban személyesen is át lehet venni, valamint a támogató hozzájárulást kifizetni. Banki utalás esetén a következő számálára lehet utalni: Tibetet Segítő Társaság MagnetBank/ 16200010-00110240, a közleménybe kérjük beleírni: Támogatás Egy Zászló Tibetért
Természetesen idén is, március 10-én, kedden, 16.00-kor mindenkit várunk a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége előtt zászlóval vagy anélkül.

1959. március 10-én menekült el életveszélyes helyzetből Őszentsége a XIV. Dalai Láma Lhászából, Tibet fővárosából. Valójában a gyors iramban terjeszkedő Kína már tíz évvel korábban (ismételten) szemet vetett Tibetre, és ez időben már jelentős katonai mozgások történtek Tibet területén kínai részről.

Egy másik, talán kevésbé jelentőségteljes, de fontos dátumot is jegyezhetünk idén március 10-én, idén negyed évszázada múlt, hogy megalakult a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ Alapítvány, és azóta folyamatosan és rendíthetetlenül szolgálja Tibet reménytelennek tűnő, de mégis reményteljes ügyét, valamint ez idő óta közvetíti az érzőlények felé Buddha Dharma-tanait.

Ez egy ember életében nyilván hosszú idő, azonban az időfolyam viharában éppen csak egy kis hullámfodrozódás. Több, mint tízezer esemény áll mögöttünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódtak a Dharmához és annak megismeréséhez. Sok tanításnak - hiteles tanítóktól, lámáktól, mesterektől - adott helyet a Sambhala központ, hogy minél többen felismerhessék a tudat tiszta természetét, így életüknek valódi értelmet találjanak. Meditációk, elmélyülések, tanítások, kurzusok segítették a Sambhalában emberek százait, ezreit az ösvényen, hogy felfedezzék, nem a cél a fontos, hanem a boldog úton járás. Könyvtárunkat folyamatosan bővítettük, így mára több mint húszezer könyvvel az egyik legjelentősebb magyarországi dharma-könyvtárrá nőtte ki magát. A lények iránti együttérzésből, valamint a dharma forráshelye iránti tiszteletből Tibet kilátástalannak tűnő helyzetét folyamatosan monitorozzuk, és hírt adunk róla a miniszterelnöktől az utca emberéig mindenkinek. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatokat is fenntartunk.

Kérjük, támogasd (továbbra is) az Alapítványt munkájában, hogy fennmaradhasson, és korszerű módon folytathassa áldozatkész munkáját minden érzőlény javára.
om mani peme hung

info/ 0670 431 9343

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb