Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

 

Láma KalszangSimhamuka

Tiszteletreméltó Láma Kalszang
Szimhamukha Meghatalmazás

2014. október 17./péntek/18.00
helyszín: 1058 Budapest, Pál u. 3.

A kék Szimhamukha, az oroszlánfejű dakini, a híres szakja gyűjtemény, a 13 Arany Dharma egyik aktivitás istensége. Haragos megnyilvánulása Guhyadzsnana Dakininek, aki Uddiyanában Padmaszambhava tanítója volt.Félelmetes megjelenése jelképezi azt az erőt, ami képessé teszi a gyakorlót a világunkban láthatatlanul megnyilvánuló ártó hatások legyőzésére. Mindezek Szimhamukha gyakorlatának segítségével megszelídülnek és eltűnnek. Ezt a gyakorlatot a környezeti és az egészségügyi ártalmak legyőzésére is végezhetjük, azonkívül segít leküzdeni a természeti katasztrófákat és egyéb zavarokat is.

Mindenkit szeretettel várunk!

Hozzájárulás: 3500 Ft.

Örömmel tudatjuk, hogy elkészült a Szimhamukha gyakorlat magyar nyelvű fordítása. A Szadhana a program alkalmával megvásárolható lesz. Ára 1500 Ft.

Jelentkezéseket a sakyahungary@gmail.com címre kérjük.

Helyszín a Szakja Tasi Csöling gyakorló helyisége:1085 Budapest,  Pál utca 3. II. em. (29-es kapucsengő)

Szimhamukha története

Egy napon Lama Bari Lotsawa és egy híres hindu Mester próbára tették vitatkozási tudományukat, és filozófiai párbajra hívták ki egymást.

A párbaj győztese Lama Bari Lotsawa lett, ezen viszont a hindu Mester úgy felbőszült, hogy azon nyomban megfogadta, hogy hét napon belül fekete mágiát fog alkalmazni ellene. Lama Bari Lotsawa csak nevetett ezen, és válaszadás nélkül távozott.

Később Lama Dordzse Denpa-nak, a tibeti Mesternek elmesélte a történteket.

A Mester azt tanácsolta neki, hogy tegyen felajánlásokat a Három Drágaságnak (Buddhának, Dharmának, Szanghának) és a Dakiniknek, ilyen módon minden szenvedéstől, akadályozó körülménytől meg fog tudni szabadulni.

Lama Bari Lotsawa követte a tibeti Mester instrukcióit, és nem sokkal később miután megtette a felajánlásokat, Szimhamukha jelent meg előtte. Az istenség azt mondta neki, hogy nem kell semmitől félnie, nincs szükség tartania a hindu Mester fenyegető szavaitól.

Ezt követően Lama Bari Lotsawa Indiába utazott, és Bodhgaya-tól keletre, egy sziklahasadékben arany betűket, szótagokat talált. Ezek a betűk Szimhamukha szent mantráját alkották meg, és mindenféle csodálatos minőséget jelképeznek, hosszú életet, szerencsét, erőt, védelmet.

A szent szótagokat Dakinik százezrei is körülvették, jelezve a mantra hihetetlenül becses értékét. Lama Bari Lotsawa magával vitte az arany szótagokat Tibetbe, és attól kezdve folyamatosan és odaadóan végezte Szimhamukha gyakorlatát.

Megadta a meghatalmazást és a tanításokat a dicső Mesternek, Kunga Nyingpo-nak is Tibetben. Szimhamukha gyakorlata ettől kezdve a Szakja tradíció részét képezi, és töretlenül adódott tovább Mesterről Mesterre.

Szimhamukha gyakorlatának hatékonysága által Lama Bari Lotsawa képessé vált mindenféle tisztátalanság, akadály elhárítására, és ennek következtében még a hindu Mester ártó cselekedetei sem működtek ellene.

Webgalamb