Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

Tiszteletreméltó Láma Kalszang
Tanítás és három hosszúélet istenség meghatalmazás
Amitájusz, Fehér Tara, Vidzsaja
2015. június 2./kedd/18.00/Dharmacsakra nap


Június 2.-a, Szaga Dawa Dücsen, Dharmacsakrás nap, a Buddhizmus szent napja, mely a legerőteljesebb spirituális napok közé tartozik.
Három különleges esemény egybeesése: Buddha születése, megvilágosodása és a Parinirvánába térése.
A tanítások szerint ezen a szerencsés napon a jó és rossz aktivitások egyaránt tízmilliószorosukra erősödnek fel.
Különleges alkalom ezen a napon meghatalmazást kapni egy tibeti lámától.
 
Életünk során számos testi és lelki problémával szembesülünk. Mivel a problémák végső okai bennünk vannak, ezért olyan megoldást keresünk, melyek megszüntetik ezeket az okokat. A megoldás a következő: Buddha útmutatásai szerinti életvitel és a pontosan, helyesen, kitartóan végzett szellemi gyakorlatok. Az utóbbihoz szükség van egy hiteles szellemi mesterre, akitől megkapjuk a szükséges utasításokat. Ha pontosan követjük az utasításokat, képessé válhatunk arra, hogy megtisztítsuk magunkat mentális szinten, eltávolítsuk a problémáink okait és végül elérjük a megvilágosodást.
 
Egyes spirituális gyakorlatok kizárólag mentális síkon fejtik ki hatásukat, de vannak olyan módszerek is, amelyek fizikai szinten is gyógyítást idézhetnek elő. Ilyen az Amitájusz valamint  Fehér Tara és Usnisa Vidzsaja közös gyakorlata is.
 
Ezt a három istenséget a buddhista hagyományban a Három Hosszú Élet Istenségnek nevezik. Gyakorlatuknak töretlen vonala a dicsőséges Dzsajen Csencen Wangpo Mester idejéből ered.

Amennyiben betegségeink vannak, vagy életünket veszedelmek nehezítik, a hozzájuk intézett őszinte imák meghallgatásra találnak. Képzeletünket meghaladó ereje van a gyakorlatnak, mely védelmez minket és a szorgalmas gyakorlás által áldást kapunk, mely segíthet életünk meghosszabbításában is.
 
Amitájusz a Végtelen Élet Buddhája, aki kezében a halhatatlanság nektárjával megtöltött vázát tartja. Amitájusz Buddha mindazon hatásokat erősíti és növeli, amelyek jótékony hatásúak az életünk folyamán.

Gyakorlata segíthet minket a tudatlanság megszüntetésében, és a bölcsesség valamint az együttérzés megvalósításában. Töretlen hagyománya a nagy indiai mestertől, Mentha Dzögtől származik, aki a gyakorlatot odaadással végezve több mint 2000 évig élt.
 
A második istenség, Fehér Tara, a végtelen együttérzés Buddhája, őt minden Buddha anyjának is nevezik. A szorgalmas gyakorlók hosszú és egészséges életet élhetnek, és védelmet kapnak az életet veszélyeztető helyzetekben is. A gyakorlat töretlen vonala a nagy mestertől, Mapa Locavától ered.
 
A harmadik istenség, Usnisa Vidzsaja, akinek teste fehér színű, három arca kissé haragos és nyolc karja van.

Usnisa Vidzsaja gyakorlatát rendkívül hatékonynak tartják, amely nemcsak a hosszú életet akadályozó körülmények megszüntetésére alkalmas, hanem testünk, beszédünk, tudatunk általi negatív cselekedeteink következményeinek megszüntetésében is segít.
Gyakorlata a dicsőséges mestertől, Bari Locavától származik.
 
jelentkezés/sakyahungary@gmail.com
Helyszín/Szakja Tasi Csöling gyakorló helyisége
1085 Pál utca 3. II. em. (29. kapucsengő)
 
hozzájárulás/3500 Ft
 
Mindenkit szeretettel várunk!
 
Szakja Tasi Csöling Öszentsége Szakja Trizin Magyarországi központja
gyakorlóhelységünk/Budapest, VIII. Pál utca 3. II. emelet 29 cs telefon/36 1 266 26 43
Tiszteletreméltó Láma Kalszang mobilszáma/36 70 583 41 70
www.szakja.hu
http://sakyamedia.jugiter.net/index.html

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb