Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Tiszteletreméltó Láma Kalszang

Guru Padmaszambhava
"Guru Tamar"
Ártalmat leigázó Guru Dragpo
haragos formájának beavatását adja

2011.szeptember 17./szombaton/17.00
helyszín:Szakja Tasi Csöling
Bp.VIII. kerület Pál utca 3.

Részvételi díj 3000Ft.
A jelentkezésekete-mailben kérjük
sakyahungary@gmail.com

Padmaszambava (Lótuszban-született), más néven Guru Rinpocse, 750 körül érkezett Tibetbe ahol leigázta és megszelidítette a helyi lakósokat terrorizáló démonokat és kártékony istenségeket, és lerakta a tibeti Tantrikus Buddhizmus alapjait. Szellemi hatása töretlenül tart azóta is mind a négy nagy tibeti hagyományvonalban, valamint a spirituális gyakorlók szívében, és tudatában.

Guru Rinpocse csodás kepésségeiről és tetteiről rengeteg írás szól. Többek között hogy különböző formákat öltött fel, mindig az éppen aktuális célnak  megfelelőt. Ezek a megjelenési formák nemcsak tökéletesen megfeleltek az adott célnak, hanem egyben vizuális kifejeződési formái is a szellemi akciónak.
A tudatban és a fizikai környezetben levő démoni hatások leigázásának rendkívül haragos formájú vizuális megjelenitései.
Ezek a megjelenési formák utalnak az ártó démoni erők elleni győzedelmes szellemi harcra, melynek eredményeképpen Guru Rinpocse meghonosította a tiszta Dharmát Tibetben. Ennél azonban talán még fontosabb: utal a gyakorlókban, tehát a bennünk lejátszódó szellemi harcra, melyet saját démonaink és bűneink ellen vívunk. Guru Rinpocse példája, és a még most is tartó hatása segít minket: -ahogyan ö is győzedelmeskedett a rossz fölött és a tiszta Dharma uralmát Tibetben meghonosította -  ugyanúgy mi is meghonosíthatjuk a szeretet és bölcsesség uralmát a szívünkben, a józan észt a tudatunkban, ha legyőzzük saját démonainkat.
Guru Rinpocse ezen formájában a bal kezében tartott  9 fejű skorpió ( Padmaszambava egyik neve Skorpió-Guru) azokat bűnöket és démoni erőket jelenítik meg, melyek próbálták megakadályozni, hogy a tiszta Dharmát Tibetben meghonositsa.  A próbálkozás sikertelen, mert ö kézben tartja és uralja a Dharmát akadályozó ártó, erkölcstelen, és esztelen hatalmakat. A skorpió így megszelídítve a gyakorlókra irányuló összes démoni gonoszságot "lenyelik", ill.,az ártó szándékok visszaszállnak az ártani akaróra.


Webgalamb