Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Tiszteletreméltó Láma Kalszang

A Tízmilliószoros Dharmacsakrás napon

Fehér Mahakála meghatalmazást ad

az anyagi jólétért és a boldogság megvalósulásáért

2013. május 25./szombat/Dharmacsakra nap 15.00

helyszín: Szakja Tasi Csöling

Bp.VIII. kerület Pál utca 3.

Részvételi díj 3500Ft.

A jelentkezéseket e-mailben kérjük

sakyahungary@gmail.com

Május 25. DHARMACSAKRÁS NAP A BUDDHIZMUS LEGSZENTEBB ÉS LEGERŐTELJESEBB NAPJA

Három különleges esemény egybeesése, Buddha születése, megvilágosodása és a Parinirvánába térése. A tanítás szerint, a jó és rossz aktivitás egyformán tízmilliószorosan erősödik fel. Különleges és ritka alkalom ezen a szerencsés napon meghatalmazást kapni egy tibeti Lámától.

Fehér Mahakala, Avalokitesvara haragos megnyilvánulása, a részvétteljes erő, aki elhárítja a gyakorlók szellemi szegénységét és kielégíti anyagi szükségleteit. Ez az istenség megvéd az élet és a halál félelmeitől, győzedelmeskedik az istenek, démonok és emberek fölött. Természetes bőséget ad, élelmet az éhezőknek és társakat. Legyőz minden démont, gonoszt és a szellemi fejlődésünk ellenségeit. Tisztítja a test öt belső központját. Helyes és szorgalmas gyakorlása által rövid idő alatt elérhetők a közönséges és rendkívüli sziddik.

A bőség istenségek közül a hatásossága és áldása miatt Fehér Mahakala a legkedveltebb.

Fehér Mahakala története

Egy napon Avalokitesvara így gondolkodott: nyomorult életük van az érző lényeknek, rövid élet, balszerencse, könnyen megbántódnak, könnyen megbetegszenek, állandó csapásoknak vannak kitéve. Minden energiájukat kimeríti, hogy enni tudjanak, csak ezért dolgoznak egész nap. Nincs idejük meditálni. Állandóan űzve vannak negatív erők által, fogadalmaikat nem képesek betartani, erkölcstelen dolgokkal vannak elfoglalva. Még a Dharma gyakorlói és a és a szellemi emberek is zavarodottak.

Ezt megértve a 11-fejű Avalokitesvara így gondolkodott: az érző lényeknek egy istenségre van szükségük, akit imán keresztül tapasztalhatnak, de anélkül, hogy ez az ima túl sokáig tartana. Egy istenség, aki védelmezi őket az élet és a halál félelmeitől, aki természetes jólétet és társakat ad, aki elpusztítja a démonokat és az ellenségeket. Herukává kell válnom, aki képes a közönséges és magasztos sziddik megvalósítására.

Így gondolkodván egy sötétkék HUM szótag jelent meg a szívénél Ez alakult át a lények kívánságait kielégítő hatkarú Mahakalává. Ugyan ebben a pillanatban óriási földrengések keletkeztek, 6 különböző fajta földrengés. Ekkor a három idő Tathagatái, az egyidőben-születők , az istenségszületésűek, így szóltak:"Oh,nemes születésű, ezt jól csináltad, ez a lényekről való gondoskodás", és meghatalmazásokban részesítették.

Webgalamb