Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!


Tiszteletreméltó Láma Kalszang

Szihamukha, kék oroszlánfejű
dakini meghatalmazást ad

Tízmilliószoros Dharmacsakrás napon

2013. július 12./péntek!!!/ 18.00

helyszín: Szakja Tasi Csöling

Bp.VIII. kerület Pál utca 3.

Hozzájárulás: 3500Ft.

A jelentkezéseket e-mailben kérjük

sakyahungary@gmail.com

A kék Szihamukha, az oroszlánfejű dakini, a híres szakja gyűjtemény, a 13 Arany Dharma egyik aktivitás istensége. Haragos megnyilvánulása Guhyadzsnana Dakininek, aki Uddiyanában Padmaszambhava egyik legfőbb tanitója volt.
Félelmetes megjelenésén keresztül jelképezi azt az erőt, ami képessé tesz a világunkban láthatatlanul megnyilvánuló ártó erők legyőzésére. Ezek a bántalmazó erők Szihamukha gyakorlata végzése következtében megszelídülnek, és eltűnnek.  Szihamukha gyakorlatát a környezeti és az egészségügyi ártalmak legyőzésére is végzik, azonkívül segít leküzdeni a természeti katasztrófákat és egyéb zavarokat is.

Csökhor Dücsen a négy kiemelkedő buddhista ünnep egyike. Az istenek felkérésére ezen a napon forgatta meg először Sakyamuni Buddha a tan kerekét, és Szarnat városában kifejtette  a Négy Nemes Igazság tanát.
A hagyomány szerint ez a nap olyan erővel bír, hogy ezen a napon minden aktivitásunk következménye tízmilliószoros erővel bír. Mivel ez mind a pozitív, mind a negatív tettekre vonatkozik, ezen a napon különösen ajánlatos pozitív tetteket végezni.
Szihamukha története
Egy napon Lama Bari Lotsawa és egy híres hindu Mester próbára tették vitatkozási tudományukat, és filozófiai párbajra hívták ki egymást.
A párbaj győztese Lama Bari Lotsawa lett, ezen viszont  a hindu Mester úgy felbőszült, hogy azon nyomban megfogadta, hogy hét napon belül fekete mágiát fog alkalmazni ellene. Lama Bari Lotsawa csak nevetett ezen, és válaszadás nélkül távozott.
Később Lama Dordzse Denpa-nak, a tibeti Mesternek elmesélte a történteket.
A Mester azt tanácsolta neki, hogy tegyen felajánlásokat a Három Drágaságnak (Buddhának, Dharmának, Szanghának) és a Dákiniknek, ilyen módon minden szenvedéstől, akadályozó körülménytől meg fog tudni szabadulni.
Lama Bari Lotsawa követte a tibeti Mester instrukcióit, és nem sokkal később miután megtette a felajanlásokat, Szihamukha jelent meg előtte. Az istenség azt mondta neki, hogy nem kell semmitől félnie, nincs szükseg tartania a hindu Mester fenyegető szavaitól.
Ezt követően Lama Bari Lotsawa Indiába utazott, és Bodhgaya-tól keletre, egy sziklahasadékben arany betűket, szótagokat talált. Ezek a betűk Szihamukha szent mantrájat alkották meg, és mindenféle csodálatos minőséget, jelképeznek, hosszú életet, szerencsét, erőt, védelmet.
A szent szótagokat Dakinik százezrei is körülvették, jelezve a mantra hihetetlenül becses értékét. Lama Bari Lotsawa magával vitte az arany szótagokat Tibetbe, és attól kezdve folyamatosan és odadóan végezte Szihamukha gyakorlatát.
Megadta a meghatalmazást és a tanításokat a dicső Mesternek, Kunga Nyingpo-nak is Tibetben. Szihamukha gyakorlata ettől kezdve a Szakja tradíció részét képezi, és töretlenül adódott tovább Mesterről Mesterre.
Szihamukha gyakorlatának hatékonysága által Lama Bari Lotsawa képessé vált mindenféle tisztátalanság, akadály elhárítására, és ennek következtében még a hindu Mester ártó cselekedetei sem működtek ellene.

Tanács azoknak akik meghatalmazásokat kapnak

Webgalamb