Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

Láma Barcse Dordzse
Mitől nem szekta a Vadzsrajána

2016. március 17./csütörtök/18.30

A tanítás után gánapudzsa lesz. Készülünk étellel és itallal, de az esemény fényének emelése végett örömmel vesszük, ha Ti is hoztok!

helyszín/Sambhala Tibet Központ
Budapest I. Attila út 123., 11-es csengő

Láma Barcse Dordzse

A tanítás a vadzsrajána lényegébe, a vadzsramesterrel való kapcsolatba nyújt bevezetést. A vadzsramester – Csögyam Trungpa Rinpocse szavaival: "a veszedelmes barát" – a vadzsrajána meghatározó elemei közül a leggyakrabban vált félreértés áldozatává Nyugaton. Vadzsramester nélkül nincs vadzsrajána, így kulcsfontosságú megértenünk a vadzsramester szerepét, kiválasztása és általa való választatás mikéntjét. A tanítás a vadzsrajána folyamába belépést keresőket szólítja meg. Az egyszerűen kifejtett tanítás célja átadni azt a tudást, amire egy lámával kapcsolatos érett és motivált döntés alapozható. A mindenkori érdeklődőnek legelébb is azt kell tüzetesen megvizsgálnia, hogy a lámával létesített vadzsra-kapcsolat jellemzői mennyiben térnek el egy szektába való betérés tüneteitől.

A közvetlenségéről és humoros stílusáról ismeretes Barcse Dordzse kötetlen előadásmódban tálalja a tanítást a hallgatóságnak.

Az Aro gTér tanítások nemdohányzó események. A tanítás ideje alatt kérjük tartsátok a helyszínt füstmentesen!

Az Aro gTér hagyományvonal

“Szentélyünk a tenger és az ég. Meditációnk a természet elemei.”

Ngak'csang Rinpócse és Kandro Décsen

Az Aro gTér (ejtsd: aroter) egy tibeti vadzsrajána buddhista hagyományvonal, melyet rendhagyó tulajdonságai különösen alkalmassá tesznek a nyugati emberek számára. Az Aro gTér hagyomány inkább mindennapi létezésünk tapasztalatának átalakítására fókuszál, mintsem hogy ezoterikus vagy spirituális létállapotok elérésére törekedne. Tanításai a jókedvű bátorság, az érző belátás, az őszinte eltökéltség, a természetes lovagiasság, a szívélyesség, a kreativitás és a teresség előidézése törekszenek.

Az Aro gTer tanításai megvilágosodott nők vonalán keresztül adódtak át Jese Cögyáltól, aki a női tantrikus buddha, és Padmaszambavával együtt alapította a buddhizmus nyingma iskoláját. Az Aro gTer egy kis családi hagyományvonal ezen iskolán belül, melyet a női látnok láma, Aro Lingma alapított 1909-ben. A hagyományvonal mostani tartói Ngak’csang Rinpocse és Kandro Decsen, akik Walesben élnek és tanítanak lámapárként. Az Aro gTér szanga a világ számos országában van jelen.

Az Aro gTér hagyomány weboldala: http://arobuddhism.org

Láma Barcse Dordzse

Láma Barcse Dordzse 1992 óta tanul Ngak'csang Rinpocséval és Kandro Decsennel, az Aro gTér vonaltartóival és elsődleges tanítóival. 2000 januárjában vette fel a naldzsorpa rendiséget. 2003-2004 telén Kjabdzsé Küncang Dordzse Rinpocse és Dzsomo Szempel – nagyhírű Cá Lung mesterek, akikkel rendkívüli közeli kapcsolatot ápolt – Ling Gészár teljes öltözetét és fegyvertárát ajándékozták neki. Finnországban, Helsinkiben lakik feleségével, Láma Mészel Gyalmóval és gyerekeivel.

Rang-rig Togden"Gyakorlónak lenni annyit tesz, mint hogy: bátrak vagyunk szembenézni önmagunkkal minden körülmények között; tágra nyitott szemekkel fedezzük fel az ismeretlen nyílt terét; engedjük a félelemnek, hadd ékítse az óriási térbe vezető utunk; tartózkodunk a félmegoldásoktól; hűek maradunk szemléletünkhöz és ígéreteinkhez; elfeledkezünk magunkról és mindenről, ami meghatározza mibenlétünk; és javára válunk mindennek és mindenkinek, mindenhol."

A tankha Rang-rig Togdent ábrázolja, az Aro hagyomány egy fontos lámáját, aki Láma Barcse Dordzsénak  kielmelt fontosságú, mint azon Ling Gészár terma megtalálója, aminek vonaltartói jelenleg Láma Barcse  és Láma Mészel Gyalmó.

Láma Barcsé tanítói profilja az Arobuddhism.org-on
Láma Barcsé és Láma Mészel a Facebookon

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb