Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Természetes Hősiesség
LÁMA BAR-CHÉ DORJE
tanítása Bécsben
2105 március 27-29.
péntek/18.00-21.00
szombat/10.00-19.00
vasárnap/10.00-14.00

helyszín/Sambdruling Wien,
Klopstockgasse 45
1170 Wien
Austria

Természets Hősiesség

Láma Bar-ché Dorje 1992. óta tanul Ngak’chang Rinpocséval és Khandro Déchennel, az Aro gTér vonaltartóival és elsődleges tanítóival. 2000 januárjában vette fel a Naldzsorpa rendiséget. 2003-2004 telén Kyabjé Künzang Dorje Rinpócse és Jomo Sam’phel – nagyhírű sTsa Lung mesterek, akikkel rendkívüli közeli kapcsolatot ápolt – Ling Gésar teljes öltözékét és fegyvertárát ajándékozták neki. Finnországban, Helsinkiben lakik feleségével, Láma Mé-sèl Gyalmóval és gyerekeivel.

március 27./péntek
Mondj búcsút az irritációnak és nyiss ajtót életedben a humornakMiért van az, hogy bizonyos emberek és helyzetek idegesítenek minket és miért reagálunk ezekre olyan erősen? Amikor jól érezzük magunkat, reakcióink urai vagyunk; de amikor nem vagyunk jó passzban, kibuknak belőlünk a nemkívánatos és a helyzet megoldását nem segítő reakciók. Péntek este Láma Bar-ché elmagyarázza, miért is van ez így, miért látjuk úgy a dolgokat, ahogy látjuk, és hogy miért reagálunk mindahányszor ugyanúgy. Szó lesz világos és egyértelmű módszerekről, melyekkel e jelenséget megvizsgálhatjuk, és arról, hogy hogy változtathatunk meditációval a beidegződéseinken. Láma Bar-ché könnyed és könnyen érthető módon közelíti meg ezeket a kérdéseket, bőven adagolt humorral lazulva rá önmagunk szemlélésére.

március 28-29./szombat/vasárnap
Természetes hősiesség
Mindekire, akivel találkozunk, befolyással vagyunk – még ha meg sem szólalunk is. Érzéseink és gondolataink kommunikációs kivetülésünk részét képezik és rezonálnak a mindenkori helyzettel. Gyakorlónak lenni annyit tesz: bátrak vagyunk szembenézni önmagunkkal minden körülmények között; tágra nyitott szemekkel fedezzük fel az ismeretlen nyílt terét; engedjük a félelemnek, hadd ékítse az óriási térbe vezető utunk; tartózkodunk a félmegoldásoktól; hűek maradunk szemléletünkhöz és ígéreteinkhez; elfeledkezünk magunkról és mindenről, ami meghatározza mibenlétünk; és javára válunk mindennek és mindenkinek, mindenhol. Buddhistának lenni annyi, mint a harcos tudatát művelni.

Ying'khor
Szombaton és vasárnap Láma Bar-ché bemutat nekünk pár Ying'khor gyakorlatot. A Ying'khor a csatornák a Dzogchen longdé módszertana szerinti szemléletéhez kapcsolódik, és a bennük rejlő lehetőségek kiaknázását teszi lehetővé, a finom mozgások révén megtapasztalt bejárásukkal, a szív-fény-cseppek légzéssel egybekötött vizualizációjával, fenntartva közben a négy brDa-t. Alkalmazzuk a hangot is, a magszótagok hallatása által. A vizualizáció a Tudat természetéhez kapcsolódik. A légzés, illetve a hang a nem-duális energiához kapcsolódik. A fizikai mozgás a vadzsratesthez kapcsolódik. E három összehangolása szimbóluma (brDa) e három el nem választhatóságának. Bár ezek igencsak kifinomult jógikus gyakorlatok, bárki hozzájuk láthat, és élvezheti többek között az egészségre is kifejtett jótékony hatásukat.

A tanítás nyelve angol (német tolmácsolással).
kapcsolat és infó/Henk Csaba   06 30 769 2386    csaba.henk@gmail.com

részvételi díj/80 Euro
szállás/a helyszínen alvás lehetséges

Az Aro gTér elvonulásai nemdohányzóak. Szívesen látunk dohányzókat, de a Nyingma tanításokkal (http://dudjom-on-smoking.org) és általánosságban Vadzsrajána buddhizmussal összhangban arra kérjük a résztvevőket, hogy az elvonulás teljes ideje alatt tartózkodjanak a dohányzástól – annak helyszínén is és azon kívül is. A helyszínt kérjük, hogy tarsák dohánytermékektől mentesen.

Webgalamb