Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

KHENTRUL RINPOCSE
három tanítása

BEVEZETŐ TANÍTÁSOK A
BUDDHIZMUSRÓL ÉS A

KÁLCSAKRA ŐSVÉNYRŐL

2016. április 29./péntek/17.30-20.00 (helyfoglalás 16.30-tól)
2016. április 30./szombat/16.00-19.00 (helyfoglalás 15.00-től)
helyszín/Sambhala Tibet Központ
Budapest I. Attila út 123.  11cs

A LÁMA ÁLDÁSÁNAK SZEREPE AZ ÚTON
2016. május 1./vasárnap/16.00
helyszín/ Karmapa Ház/Budapest VIII. Baross u.

- Ezen a tanításon lesz bevezető szint majd pedig a már Vadzsrajána gyakorlóknak fog a Rinpocse magyarázatot adni a menedékfa különböző aspektusairól, ezen belül is elsősorban a Gururól. Szó lesz még a gurujógáról és amikről a Rinpocse még úgy érzi, hogy tanulnia kell a hallgatóságnak.
Várunk mindenkit szeretettel, főleg azokat, akik már gyakorlók és szeretnék a tudásukat, megértésüket elmélyíteni!
http://buddha-tar.hu/hu/hirek/lama-aldasanak-szerepz-ut
e-aon


- Sambhala valódi jelentése
Ez a csodás hely hogyan képes nagyobb harmóniát és békét teremteni az életünkben.

A Kálacsakra több mint 2500 éven keresztül volt az inspiráció és az útmutatás forrása, végtelen lény számára. Ez a rövid bevezetés Sambhala titkos jelentésébe, segít nekünk belekóstolni abba a hihetetlen lehetőségbe, amivel mindannyian rendelkezünk önmagunkban. Ebben a korszakban, amikor oly könnyű elvesződni a pesszimizmusban és a világ bizonytalanságában, mindannyian megragadhatjuk ennek a birodalomnak az óriási lehetőségeit. Azáltal, hogy befelé, e csodálatos forrás felé fordulunk, mindannyian megtalálhatjuk az erőt, amire szükségünk van a szívünk mélyén lévő vágyak megvalósítására.

Mit jelent a karma törvénye?
Ahogy például a gravitáció az univerzum működésének törvényei közé tartozik, ugyanúgy a karma törvénye is folyamatosan érvényesül az univerzum minden pontján. A karmánk egyenlő lenne a sorsunkkal? Vagy valami egészen mást jelent? Az előadásból megérthetjük miért foglalkoznak oly sokat a buddhisták a karmával és hogyan tudjuk mi is kezelni a karmát.

Hogyan működik a reinkarnáció?
Tényleg léteznek-e előző és következő életek? Honnan tudhatjuk, hogy nem csak fogantatásunktól halálunkig létezünk? A tanításon magyarázatot kapunk arra is, hogy hogyan függ össze a reinkarnáció és a karma törvénye.

Meditáció
Ezt a szót ma már mindenki ismeri. De nem biztos, hogy ugyanazt érti alatta. A tanításon tisztázzuk, hogy milyen fajta meditációkat lehet gyakorolni. Mit mikor érdemes végezni és melyik hova vezet.    Mit jelent a boldog és teljes élet? Van aki úgy látja, hogy ha pénzügyileg sikeres és sokat tud szórakozni járni és utazni, akkor már minden rendben van. Mások szerint a boldogsághoz szükséges az anyagi háttér és a szeretetteljes emberi kapcsolatok. Vannak akik továbbléptek és igyekeznek tudatos életmódot folytatni, ezért odafigyelnek az egészséges táplálkozásra, a lelki fejlődésre, esetleg meditálnak, jógáznak, odafigyelnek az életeseményeikre, amiket tanításként fognak fel és igyekeznek folyamatosan változni, fejlődni. Vajon ez a valódi spirituális fejlődés?

A tanításon megnézzük, hogy milyen eredménybeli különbségei vannak a személyiségfejlesztésnek, az ezoterikus, önfejlesztő útnak és a buddhista spirituális utaknak.

Kálacsakra ösvény
A Kálacsakra tantra a legmagasabb buddhista tanítások közé tartozik. Kiemelkedő fontosságát abból is láthatjuk, hogy Őszentsége a Dalai Láma nagyon sok alkalommal és nagyon sok helyen adott már Kálacsakra beavatást sok-sok százezer embernek. Más tanításokkal ellentétben a Kálacsakra beavatásokon sokkal többen vesznek részt, rengeteg különböző vallási háttérrel és különböző országokból érkező ember nagy harmóniát tapasztal ezen tanítások során. Khentrul Rinpocse Kálacsakra mestertől megtudhatjuk milyen kincseket rejt ez a tanítás, mit lehet elérni általa és hogyan léphetünk mi is erre az ösvényre.

A gyakorlásnak sok szintje van, attól függően hogy hol tartunk, mit szeretnénk elérni és mennyi időt szánunk rá. A Rinpocse mostani tanításának célja ezen különböző lehetőségeknek az ismertetése.

A tanításokat Khentrul Rinpocse, a Dzsonáng Buddhista iskola Vadzsramestere tartja, aki Akasagharbha bódhiszattva hetedik megnyilvánulása, valamint Shambala első királyának, Szucsandrának 54. megjelenése.  Ismert tiszta erkölcsiségéről, hihetetlen tárgyi tudásáról, meditációs megvalósításáról és nem váltózó mély együttérzéséről. Életének legfőbb célja, hogy a Kálacsakra ösvényen keresztül minél több embert elvezessen a valódi állapotukhoz, mely a szenvedésektől örökké mentes nemmúló boldogság állapota.

tolmács/Cser Zoltán
Buddhista Főiskola

Szeretettel várjuk azokat, akiknek a fenti témák még újak, azokat akik szeretnének tovább lépni az útjukon és azokat is, akik már járatosak a buddhista tanításokban és pontosítani szeretnék az alapokat vagy ismerkednének a Kálacsakra ösvényével. (A Rinpocse tapasztalata az, hogy sok régi gyakorlóban is rengeteg félreértés van az alapokkal kapcsolatban.)

felajánlás a tanításokra/3500 Ft/alkalom vagy 5000 Ft mindkét napra.
regisztráció szükséges/www.tibet.hu
info/sambhala@tibet.hu   06 70 431 9343

A fenti témák a két nap során fokozatosan lesznek kibontva ezért érdemes mindkét alkalomra eljönni, de az sem gond, ha valaki csak az egyik napon tud jönni.

Pár kedvezményes belépőt is tudunk biztosítani azoknak, akik a fenti összeget nem engedhetik meg maguknak. Erről e-mailben lehet érdeklődni/dzsonang.kalacsakra@gmail.com

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb