Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Mongóliai zarándoklat és elvonulás
Keith Dowman Dzogcsen Mesterrel
2009. augusztus 5-22.


Kedves Barátaim!

Dzogcsen elvonulás a végtelen mongol égbolt alatt – az álom megvalósul. Az elvonulás lényegét Longcsenpának A természetes tökéletesség kincsébe zárt szemlélet és meditáció, valamint a Dzogcsen égbolt-figyelés adja. Az elvonulás természeti környezete a mongol sztyeppék nyers elemi ereje, az emberi környezet a sztyeppék sámán és buddhista lovasai, a szellemi környezet pedig a tudat végtelen terei lesznek.

A teljes mongóliai tartózkodást Dzogcsen elvonulásként kell tekinteni, ahol a test, a beszéd és a tudat minden mozdulatát nemcselekvésként tapasztaljuk. Ugyanakkor Ulánbátorban gompákba és sámánokhoz zarándokolunk, Karakorimban Dzsingisz Kán templomához (Edene Zu); és lóháton megyünk a Bunkán-völgy terepére (a sámán hegy, források és nomad falvak), sámánisztikus környezetébe, ahol ülni fogunk.

Az útitervet lásd a www.wildearthjourneys.com vagy a www.keithdowman.net/diary honlapokon.

Mongóliai vendéglátóink Carroll Dunham és Tom Kelly, régi barátaim és szomszédaim Katmanduban, akik az elmúlt 10 évben, Közép-Mongóliában táborozva töltötték nyaraikat. Életrajzukat lásd az útiterv-honlapon.

A költségeket sikerült leszorítanunk 3000 USD-ra (aminek jelenleg 2400 EU a megfelelője), ahol a szent sámán hegyhez megtett 3 napos lovasút, az elvonulás végén, önkéntes plusz költséget jelent. Ez a mongóliai zarándoklat annyiban fog különbözni a 2007-es, nagyszerű és csodálatos Kailás zarándoklattól, hogy nem fogjuk nyesegetni a költségeket és nem fogjuk megvonni magunktól a kényelmet csak azért, hogy 2009. legolcsóbb utazását kínáljuk a weben. Ehelyett inkább megfizetjük a lehető legjobb szállást és utazást a bolygó egy utolsó nagy vadonjának szívében, Carroll és Tom magas színvonalú ismereteinek megfelelően. A mongol “ger tábor” és jurta szállás – ez a megfelelő stílus.

Repülőgép-járatok Ulánbátorba:
Az Egyesült Államokból vagy Mexikóból Los Angelesen, illetve San Franciscon keresztül a Kóreai vagy a Kínai Légitársasággal legutóbbi számításaink szerint 850 USD.
Európából: egyelőre bizonytalan, kb. 1000 EU, változhat. Tájékoztassatok, ha találtok olcsó, direct járatot Ulánbátorba. A Transz Szibériai Expressz lehet egy alternatíva, ahova korán kell jegyet foglalni és számos különféle osztály- és árkategória létezik.

Azoknak, akik számára repülésnél fokozottan nehéz az átállás javaslom, hogy korán érkezzenek Ulánbátorba.

Személyes kapcsolatfelvételhez az alábbi címen keressetek: keith.dowman@gmail.com

Carroll Dunhamet az úttal kapcsolatos információért és jelentkezési lapokért lehet megkeresni, valamint vízummal kapcsolatos információért, a szükséges felszerelés listájáért, időjárás-előrejelzéssel kapcsolatban és a részvételi díj megfizetéséért is.
carroll@wildearthnepal.com

A Dzogcsen szemlélet és meditáció elsődlegességét sohasem vonhatjuk kétségbe. A nyári elvonulásokat követően remélem találkozunk Mongóliában.

Minden jót, Kuntuzangpo,

Keith Dowman
2008 novembere
Webgalamb