Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Jelenlét a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége előtt
2008. március 9-10-én
megemlékezve 1959. március 10-ére,
a tibeti nép békés felkelésének évfordulójára
Túlélő-Olimpia Kína-Tibet

előzmény
1959. március 10-én, a már hosszú ideje a Kínai Népköztársaság elnyomása alatt sínylődő tibeti nép békés tömegtüntetéssel tiltakozott az elnyomók ellen. Ezen a napon saját élete biztonsága érdekében volt kénytelen elmenekülni Őszentsége a XIV. Dalai Láma, Tibet vallási és világi vezetője saját országából. Március 10-ét a kínai hatóságok részéről véres megtorlás követte, ami több mint egymillió ember halálával, több ezer kolostor lerombolásával és egy máig tartó több évtizedes elnyomás kezdetével járt együtt.
jelen
2008 augusztusában kezdődnek a Pekingi Olimpiai Játékok az emberiség egyik legnagyobb humán, az ókorba visszanyúló kezdeményezésének nevében. Az Olimpiai Játékok alapvető célja a békés, egymás tiszteletén alapuló sportszerű versenyzés teljesen ellentmond a kínai hatalom másokat leigázó, jogokat lábbal tipró, sportszerűtlen, csaláson alapuló szemléletén.   
Mára az Olimpiai Játékok jobbára már elveszítette humánus, tiszta és érdekmentes jellegét, és nagyrészt az üzleti presztizs-érdekek játékterévé vált. Ezt jól bizonyítja, hogy idén Pekingben rendezik a játékokat, annak az országnak a fővárosában, ahol az emberi jogok megsértése a legnagyobb méreteket ölti az egész világon. Az Olimpiai Játékokat Peking Tibet jelenlegi helyzete jogszerűségének legitimalizálására, valamint saját propaganda céljaira használja, azt állítva, hogy Tibetben, illetve egész Kína-szerte az emberi jogok nem sérülnek.   Holott Peking azzal a feltétellel kapta meg az Olimpiai Játékok rendezésének jogát, hogy az emberi jogok helyzetén alapvetően változtat, - ez a mai napig nem történt meg - ellenkező esetben az Olimpiai Bizottság elnöke lépéseket tehet az emberi jogok érvényesítése érdekében. Ezideig Tibetben az emberi jogok helyzete egyáltalán nem javult, csak a hatóságok kifinomult elnyomó módszerei váltak még megtévesztőbbekké.
jelenlét
2008. március 9. vasárnap 14.00 – 10. hétfő 17.00
Ezeken a napokon folyamatosan éhségsztrájkot és virrasztást tartunk a nagykövetség előtt, sátrak alatt. A jelenléthez bármikor lehet csatlakozni és azt bármikor fel lehet függeszteni.
Első találkozó: 2008. március 9. vasárnap 14.00 a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége előtt (Budapest, VI. Benczúr u. 19.).
A jelenlét alatt a követség előtt  végig felvonva tartjuk a tibeti zászlót, kifejezve a tibeti nép akaratát saját emberi jogainak gyakorlására, nem pedig a kínai hivatalos propaganda által terjesztett önállósodási törekvések kifejezésére.
Kérjük, minél többen legyetek jelen, a két nap alatt hogy a bizonyítsuk a békés megoldások iránti vágyunkat, és egyetértésünket a tibeti nép jogos óhaja iránt saját léte tekintetében.
2008. március 10. hétfő 11.00
Helyszín: A KNK Nagykövetségének épülete előtti járda és úttest.
A Kínai Népköztársaság Nagykövetségének hivatalos nyitvatartási idejében levelet adunk át a nagykövetség tisztviselőjének, amelyben felhívjuk a kínai kormány figyelmét, hogy a Pekingi Olimpiai Játékok alatt is és általában is hagyjon fel a tibeti nép emberi jogainak folyamatos és rendkívül súlyos megsértésével.
2008. március 10. hétfő 17.00
Túlélő-Olimpia Kína-Tibet
Helyszín: KNK Nagykövetségének épülete előtti járda és úttest.
Abszurd, de sajnos igaz tényeken alapuló performance a Pekingi Olimpiának nevezett egyenlőtlen küzdelemről egy világuralomra törő agresszív hatalom és egy békét szerető és együttérzést gyakorló kis nép között. Az esélyek egyenlőtlenek, de még semmi nem dőlt el… Rajtunk múlik minden. Soha ne add fel!
Megjelenő sportágak: céllövészet, boksz, futball, atlétika, birkózás, gátfutás.
A játékok végén eredményhirdetés lesz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webgalamb