Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JAMES LOW
dzogcsenmester

EGYSZERŰEN CSAK LENNI...
dzogcsen tanítás
2021. március 17. / szerda 19.00

online tanítás / Sambhala Zoom

regisztráció szükséges / sambhala@tibet.hu
info / 0670 431 9343

James Low nem kér/nem határoz meg részvételi díjat, de felajánlást elfogad. Azt ajánljuk, hogy lehetőség szerint 2-3 ezer forint hozzájárulást, támogatást adományozzatok részben a Mester számára, részben a felmerülő költségekre.
Az összeget a Tibetet Segítő Társaság számlájára kell küldeni:  MagnetBank 16200010-00110240 / A megjegyzés rovatba, kérjük beleírni:  támogatás

A dzogcsen szemlélete abban áll, hogy a maga egyszerűségében lássuk az életet. Ez azt jelenti, hogy elengedjük szokásszerű értelmezéseinket, reményeinket és félelmeinket, melyek révén tapasztalunk mindent, másokat és magunkat. Amikor képesek vagyunk közvetlenül látni, akkor egyfajta frissességre lelünk életünkben, és ezáltal a kapcsolódás új útjai tárulnak fel.

James Low, dzogcsenmester rövid életrajza

James Low a néhai Chhimed Rigdzin Láma által átadott Byangter és Khordong hagyományvonalak tanítványa és tanítójaAz 1960-as években Indiában kezdte el tanulmányozni és gyakorolni a tibeti buddhizmust, és ott tanításokat kapott Kalu Rinpocsétól, Csatral Rinpocsétól, Kandzsur Rinpocsétól és Dudzsom Rinpocsétól. Miután megismerte gyökértanítóját, Chhimed Rigdzin Lámát hosszú évekig az indiai Nyugat-Bengáliában élt, ahol igény szerint szolgálta a dharmát, és ahol a hagyomány számos aspektusát megtanították neki. Ebben az időszakban Indiában James több elvonuláson és zarándokutakon is részt vett a Himalájában. Az 1970-es évektől az 1980-as évekig, amikor visszatért Európába, Namkhai Norbu Rinpocsétól is kapott tanításokat és útmutatásokat.

James sok tantrikus szöveget és szádhanát fordított angolra Chhimed Rigdzin Láma útmutatásai alapján, aki számára fontos volt, hogy az általa átadott Byangter és Khordong hagyományok szövegei angolul is elérhetőek legyenek az érdeklődők számára. Ezeket Rigdzin Láma tanítványai gyakorló szövegként használták és használják ma is, valamint le is fordították őket különböző európai nyelvekre.
Chhimed Rigdzin Láma 1976-ban felkérte Jamese Low-t, hogy tanítson, és hamarosan átadta neki az ehhez szükséges meghatalmazásokat, a teljes gyökérszöveg-jogosultsággal együtt. Különösen arra bíztatta James-t, hogy olyan módszerek alkalmazásával adja meg hagyományos utasításokat, amelyek lehetővé teszi a nyugati emberek számára a szemlélet és a lényeg megértését. James immáron több mint negyven éve rendszeresen, így tanítja a dzogcsen alapelveit Európában, és időről időre fordításokat és kommentárokat tesz közzé.

Számos szemináriuma elérhető az alábbi weboldalon: www.simplybeing.co.uk, abban a reményben, hogy hasznosak lehetnek azok számára, akik szeretnék elmélyíteni dharma-megértésüket, valamint alkalmazni is kívánják azokat a mindennapi élet összefüggéseiben.

James Low Edinburgh-ban és más egyetemeken tanult, majd a londoni Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál dolgozott pszichoterapeuta tanácsadóként. Számos pszichoterápiás tréninget tartott Nagy-Britanniában.

James Low közeli mestertársa Keith Dowman dzogcsenmestern.

Webgalamb