Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Jade Bodhi tanfolyamok

Meditáció-Jóga-Chi kung-Selyem brokát
alaptanfolyam tájékoztató előadás
Czudar Péter vezetésével
2011.október 25./kedd/19.00
alaptanfolyam kezdete
2011.november 8./kedd/19.30

SELYEM BROKÁT
kínai tradicionális egészségvédő torna
/ 8 – 108 éves korig /


Regeneráló, kondicionáló hatású gyakorlat sorra épülő mozgáskultúra, amelynek gyakorlatait már több száz éve végzik a távol-keleten. Neve Ba Duan Jin – arra utal, hogy a régi kínai felfogás szerint a hosszú élet és a jó egészség összehasonlítható egy gazdag szövésű selyem ragyogásával és finomságával.
Jótékony hatással van a szív és érrendszerre, idegrendszerre (stimulálja a solaris plexust), bőr és kötőszövetekre, csontrendszerre, az emésztő és kiválasztó szervekre. Rugalmassá és könnyeddé teszi a végtagokat, és a gerincoszlopot és a végtagízületek mozgását. Asztmás és légúti betegségben szenvedőknek is ajánlott!!
Ezek a hagyományos kínai egészségvédő tornagyakorlatok napi néhány percben, reggel és este erőfeszítés nélkül, rendszeresen végezhetőek. Legjobb a szabad levegőn, nyugodt környezetben.
Hajlékonyságot, stabilitást, szellemi lazítást, életerő fejlesztést nyerhetünk általa, a köldök magasságában lévő Dan Tian pontra összpontosítva.

MEDITÁCIÓ:
az a tudatállapot, amelyhez elengedhetetlen, hogy a relaxáció és a koncentráltság egyszerre valósuljanak meg.  Rendszeres gyakorlásával jelentősen fejlődik az összpontosító képességünk, melynek hatására bármely tevékenységünket (tanulás, munkavégzés stb.) eredményesebben valósíthatjuk meg.

SZELLEMI JÓGA:
a szellemi jóga végzésének a tudathullámok igázása célja. Hétköznapi életünkre lefordítva ez azt jelenti, hogy rendszeres gyakorlásával kevésbé hatnak ránk az érzelmi és gondolati hullámzásaink, megtanuljuk felügyelni, kontrollálni azokat.

CHI KUNG:
a Chi Kung gyakorlatok során megtanuljuk a létenergiát feléleszteni, és azt tudatosan irányítani, ezáltal több energiával tudjuk végezni a napi feladatainkat.

FELHŐNJÁRÓ SELYEM BROKÁT:
Regeneráló, kondicionáló hatású gyakorlat sorra épülő mozgáskultúra, amelynek gyakorlatait már több száz éve végzik a távol-keleten. Gyakorlásával hajlékonyságot, stabilitást, szellemi lazítást, életerő fejlesztést nyerhetünk.

A fenti gyakorlatok rendszeres végzésével egy kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb és boldogabb életet élhetünk meg a mindennapjainkban.

Webgalamb