Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

HÚSVÉTI TIBET MOZI a SAMBHALÁBAN

2018. március 31./szombat 19.00
A GYERMEK AKIT JÉZUSNAK HÍVTAK

2018. április 1./vasárnap 19.00
A PASSIO

a filmek előtt bevezetőt mond/Franzoni Zoltán/hagyomány kutató

A GYERMEK AKIT JÉZUSNAK HÍVTAK
Franco  Rossi különleges filmtrilógiája az első televizióra szánt film  Jézus   gyermekkoráról. Miután   a  film  első  részét  több  országban bemutatták,  1988-ban  a  Vatikán  ajánlását, 1989-ben pedig A legjobbtelevíziós   film   nemzetközi   Emmy  díját  nyerte  el.  A  gyönyörű helyszíneken  forgatott  alkotás  válogatás a Szent-írás eseményeiből, költői   módon   megjelenítve   azokat,  az  alkotói  szabadság  minden eszközével,  de  mégsem  sértve  a szent evangéliumokat A filmtrilógia Titok  című  epizódja  Jézusnak  és  családjának  az  Egyiptomból való visszatérését  követő  éveket mutatja be. A helyek amelyeket a gyermek Jézus meglátogat és a személyek akikkel találkozik, látomásokat hoznakszámára  bekövetkező  életéről,  a  reá váró feladatokról és a Húsvét körüli  eseményekről.  Így  Jézus  egyre  inkább  megérti küldetésének valódi lényegét.

PASSIO
A passió című film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A film nyitójelenete az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végződik.

Jézust Pilátus, Palesztina római kormányzója elé vezetik, aki meghallgatja a farizeusok ellene szóló vádjait. Felismervén, hogy politikai konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás, a bűnöző közötti választás elé állítja a tömeget. A tömeg Barabás szabadulása és Jézus elítélése mellett dönt...

Jézusnak átadják a keresztet és utasítják, hogy vigye végig Jeruzsálem utcáin, fel a Golgotára. A Golgota hegyén Jézust a keresztre szegezik és szembesülnie kell az utolsó kísértéssel: a félelemmel, hogy Atyja elhagyta. Sikerül leküzdenie a félelmet, Máriára, Szent Anyjára tekint és kimondja a szavakat, amelyeket csak ő érthet meg egészen: "Elvégeztetett." Aztán meghal: "A kezedbe ajánlom lelkemet." - hangzik el. Halálának pillanatában a természet is gyászol: "a föld megindul, a kősziklák repedeznek".
A Passió rendezőjének, Mel Gibsonnak erőteljes látomása mély benyomást tesz a keresztény hívőkre, valamint minden spirituális úton járóra.


Webgalamb