Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

 

Gauri Shankar GuptaAZ ÉLET REJTÉLYEINEK FELTÁRÁSA

Gauri Shankar Gupta exc.
India Magyarországi Nagykövetének előadása

időpont: 2013. február 22./péntek/18.00
helyszín: Sambhala Tibet Központ
Budapest, 1012 Attila út 123./11-es csengő

 

Ritka alkalom, hogy egy politikus, jelen esetben egy hatalmas ország nagykövete spirituális témában könyvet írjon és erről a témáról előadást tartson. Általában ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy egy nagykövet, országa politikai és gazdasági netán kulturális eredményeiről beszél vagy büszkélkedik a nagyközönség számára. De mindezeket a sztereotípiákat megcáfolva nagyon ajánljuk Gauri Shankar Gupta Nagyarország Indiai Nagykövetének előadását valamit a nagy sikerre való tekintettel könyvének ismételt bemutatását. India, ez a hatalmas számos ellentmondással bíró ország most sem okozott csalódást. A világ egyik legrégebbi spirituális és kulturális bölcsőjének mai képviselője lenyűgözően nagy tudással rendelkezik a védikus, hindu és a buddhista kultúráról, annak mai alkalmazhatóságáról és legfőképpen a témakörökben való eligazodásokról. Gauri Shankar Gupta nagykövet úr hitelesen közvetíti a történelmi és a mítikus korokban élő indiai bölcseket, nagy tanítókat és egyáltalán nem meglepődve azok, mai is aktuális és eredményesen alkalmazható igazságaikat. Összegezve; a Nagy Igazságot. A nagykövet úr, nem csak előadást tart, hanem spirituális tanítást is, aminek talán legfőbb erénye, hogy az ősi tudást magától értetődően fonja egybe a tudomány jelenlegi álláspontjaival, így számos igen érdekes és hasznos csomópontot mutat fel a mára kissé összezavarodott, de legalábbis tétova  útkeresőknek. Mert az életnek igenis van rejtélye, és maga az a rejtély, hogy mindez sajátmagunkban található meg.
Hendrey Tibor/Sambhala 

 Az élet rejtélyeinek feltárásaAz élet rejtélyeinek feltárása
Gauri Shankar Gupta exc.
Indiai Nagykövet könyve

 Bevezető
Az író a mélyreható tudást tár fel elöttünk az alábbi fejezetek szertinti bontásban, számításba véve az ősi védikus és görög bölcsességeket és a modern tudomány felfedezéseit.

I. rész
A világegyetem eredete
Az üres tér ereje
Az egyetemes rend
Az egyetemes energia
A fejlődés eszméje
Az egészség és az orvostudomány

II. rész
Ki vagyok én?
Az elme és az értelem
A dharma fogalma
A karma törvénye
A májá tudománya
A boldogsághoz vezető ösvény

„Ez a könyv, melyet elolvastam, nem kerül a polcomra. Ott marad az asztalomon, és életem végéig fogom majd olvasni. Tanulok belőle, és meditálok a gondolatain. Az a bölcsesség, melyre Gupta támaszkodik, amelyet szívében és lelkében hordoz, nem vallás, nem filozófia, nem hit és nem is tudomány, hanem metafizika. Egyetlen és abszolút őstudás, mindazokról a kérdésekről, amelyeken a világ és az emberi lét nyugszik.”
Müller Péter

„Gupta igazi világi ember. Kiterjedt ismeretekkel rendelkezik a modern tudomány elképzeléseiről és ismereteiről, miközben az ősi bölcseletekben is otthonosan mozog. Tökéletesen alkalmas arra, hogy a világ értelmiségi, vallási és politikai vezetőit napjaink gondjaival, valamint azok gyakorlati megoldásával megszólítsa. A Gupta által kínált megoldások a modern tudomány és az ősi bölcselet legjavából merítenek. Azzal, hogy a keleti és a nyugati hagyományok bölcseletével felfegyverkezve Gupta új utakat kínál a „kik is vagyunk?”, „hol vagyunk?” és az ehhez hasonló kérdésekre, egy szebb jövő reményét hozza el nekünk.”
Michael A. Cremo

 

The Mysteries of Life

Lecture by Gauri Shankar Gupta, Indian Ambassador ,
Book Presentation and Dedication:
Sambhala Tibet Központ, 2013. February 22./Friday 18:30
1012 Budapest, Attila út 123. Bell: 11
"Unraveling Mysteries of Life" Author: Gauri Shankar Gupta


Introduction

Neither scientific, nor philosophical qualification is needed to read this book. The simple, yet refined wording makes its content easily understandable for all kinds of readers.

The author takes into account the discoveries of modern science about our world, our environment and our bodies, looking for and finding answers to all the unanswered questions according to ancient Indian and Greek wisdom.

In the book the author unfolds vast knowledge in the following main chapters:
Part I
    Origin of the Universe
    Power of the Empty Space
    Cosmic Order
    Cosmic Energy
    Idea of Development
    Human Health and Medical Sciences

Part II
    Who Am I
    Mind and Intellect
    Concept of Dharma
    Law of Karma
    Science of Maya
    Path to Happiness

„This book will not be kept on my bookshelf, but will remain on my table, and I’m going to read it for the rest of my life. I’m going to learn from it and will meditate on issues covered in it. The wisdom, Gupta relies on and carries in his heart and soul is not a religion, nor a philosophy, nor a belief, nor a science; but is a metaphysical knowledge. It is only the absolute ancient knowledge, which deals with questions that govern the world and human existence.”
Péter Müller


„Gupta is a true man of the world. He has wide knowledge of modern scientific and intellectual developments. Moreover, he is also acquainted with the wisdom of the past. He is well equipped to speak to an international audience of intellectuals, religionists, and political leaders about the nature of our modern problems and the way forward to practical solutions. The solutions Gupta presents are based on the best that modern science and ancient wisdom have to offer us. By offering new ways of understanding who we are and where we are, based on his deep acquaintance with source of traditional wisdom, both Eastern and Western, Gupta gives us hope of a better future. “
Michael A. Cremo

Webgalamb