Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

Egy Zászló Tibetért
1959. március 10.
2019. március 10.
...egy tibeti zászlót tegyél ki az ablakodba március 10-én...

felhívás


A Tibetet Segítő Társaság valamint tibeti barátaink nevében nagyon szépen köszönjük, hogy eleget tettetek a felhívásnak, és március 10-én felmutattátok a tibeti zászlót, ablakotokba, házfalatokon, autótokon és kerítéseiteken.

A Zászló természetesen akármeddig kint maradhat, jelezve, hogy Tibet sorsát figyelemmel kísérő személyről van szó. Kérjük, hogy minden évben március 10-én, valamint az előtte és utána következő napokon mindig tegyétek ki a Zászlót.

Valamint, akkor is amikor, valamilyen hivatalos kínai küldöttség vagy magas rangú kínai politikus érkezik hazánkba. Ez a felhívás, kérés soha nem Kína ellen szól, különösen nem a kínai emberek ellen, hanem azon gyakorlat ellen, ami a tibetieket  harmadrendű rabszolgáknak tekinti a saját országukban.

A felhívásra közel 200 zászló került ki az elmúlt hetekben, Budapesten és vidéken, falvakba és kisvárosokba. Hamarosan fényképek is láthatók a lengedező zászlókról.

Március 10-én a Követség előtt körülbelül harmincan voltuk a lelkes tibeti jelenlévőek mellett. Ezen a napon még öt jelentősebb forgalmi helyen helyeztünk ki, nagy méretű Tibeti Zászlókat késő délutánig.

Még egyszer köszönök mindent, és mellékelem a Tibeti Központi Kormányzat üzenetét erre a napra, valamint a jómagam beszédét a Kínai Követség előtt vasárnap délelőtt.
Emellett mellékelek még facaebokk bejegyzéseket, erre a napra vonatkozóan.
Kérjük, hogy másnak is hívjátok fel a figyelmét az Egy Zászló Tibetért...folyamatos felhívásunkra.
Ha bármilyen észrevételetek van a felhívással és lebonyolítással kapcsolatban, még akkor is, ha kritikai - tegyétek meg a sambhala@tibet.hu címen.
üdvözlettel és szeretettel
Hendrey Tibor
alapító elnök
és a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ

Ez az idei kezdeményezés a Tibetet Segítő Társaság Alapítvány és az Egyesült Nemzetek Tibetért társaság (UNFT) közös kezdeményezése és az a célja, hogy aki rokonszenvet érez a tibeti nép iránt, akinek fontos Tibet ügye, aki szeretne valamit tenni Tibetért, még ha lehetőségek híján keveset is, az a TST Sambhala Tibet Központtól szerezzen be egy tibeti zászlót, amely zászlót idén és minden év március 10-én, valamint kínai küldöttség magyarországi látogatásának idején, jól láthatóan tegye ki lakásának, munkahelyének ablakába, netán autójára. Ezzel az ártatlan, szelíd, erőszakmentes és legális, de erőteljes gesztussal kifejezheti, hogy nincs és nem is lesz elfelejtve Tibet és a tibeti nép sorsa. A tibeti zászló megvásárlásával, több mint gesztust teszünk, ezzel magunknak tudhatjuk az együtt érző bölcsesség szimbólumát is, amit Őszentsége a Dalai Láma életével és munkásságával évtizedek óta erősít bennünk.

A kétoldalt nyomott műselyem tibeti zászlót (120 cm x 90 cm) a Sambhala Tibet Központban lehet beszerezni 5000 Ft támogató hozzájárulással. A zászlót vagy facebookon vagy a www.tibet.hu lapon lehet megrendelni, és a támogatás beérkezte után postán elküldjük. A tibeti zászlót a Sambhala Tibet Központban személyesen is át lehet venni, valamint a támogató hozzájárulást kifizetni. Banki utalás esetén a következő számálára lehet utalni: Tibetet Segítő Társaság MagnetBank/ 16200010-00110240, a közleménybe kérjük beleírni: Támogatás Egy Zászló Tibetért

1959. március 10-én menekült el életveszélyes helyzetből Őszentsége a XIV. Dalai Láma Lhászából, Tibet fővárosából. Valójában a gyors iramban terjeszkedő Kína már tíz évvel korábban (ismételten) szemet vetett Tibetre, és ez időben már jelentős katonai mozgások történtek Tibet területén kínai részről.

Egy másik, talán kevésbé jelentőségteljes, de fontos dátumot is jegyezhetünk idén március 10-én, jelesen huszonöt éve alakult meg a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ Alapítvány, és azóta folyamatosan és rendíthetetlenül szolgálja Tibet reménytelennek tűnő, de mégis reményteljes ügyét, valamint ez idő óta közvetíti az érzőlények felé Buddha Dharma-tanait.

Ez egy ember életében nyilván hosszú idő, azonban az időfolyam viharában éppen csak egy kis hullámfodrozódás. Több, mint tízezer esemény áll mögöttünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódtak a Dharmához és annak megismeréséhez. Sok tanításnak -- hiteles tanítóktól, lámáktól, mesterektől -- adott helyet a Sambhala központ, hogy minél többen felismerhessék a tudat tiszta természetét, így életüknek valódi értelmet találjanak. Meditációk, elmélyülések, tanítások, kurzusok segítették a Sambhalában emberek százait, ezreit az ösvényen, hogy felfedezzék, nem a cél a fontos, hanem a boldog úton járás. Könyvtárunkat folyamatosan bővítettük, így mára több mint húszezer könyvvel az egyik legjelentősebb magyarországi dharma-könyvtárrá nőtte ki magát. A lények iránti együttérzésből, valamint a dharma forráshelye iránti tiszteletből Tibet kilátástalannak tűnő helyzetét folyamatosan monitorozzuk, és hírt adunk róla a miniszterelnöktől az utca emberéig mindenkinek. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatokat is fenntartunk.

Kérjük, támogasd (továbbra is) az Alapítványt munkájában, hogy fennmaradhasson, és korszerű módon folytathassa áldozatkész munkáját minden érzőlény javára.
om mani peme hung

info/ 0670 431 9343

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb