Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Dr. Damdindorj Danima

általános orvos, tibeti-mongol hagyományos gyógyász,
életmód tanácsadó-oktató

Shang - gung tanfolyam
2010. november 13./szombat/10.00-18.00
 

 

Moxa, vákuum terápia tanfolyam

előzetes jelentkezés szükséges a 782 7721 és a 06 70 944 0260 telefonon vagy a sambhala@tibet.hu
hat jelentkező esetén tartjuk meg a tanfolyamot
később egyeztetett időben

Melegítéses gyógymódot jelent. Az emberi testnek bizonyos pontjain melegítéssel ingert közvetítve gyógyhatást érünk el. A kezeléshez speciális gyógynövényekből készített moxarúdakat, kúpokat, pamacsokat használunk. A melegítés fokozza a helyi vérkeringést ezáltal a salakanyagok eltávolítását és a lebomlását elősegíti. Az anyagcserét fokozza. Élénkíti a sejtműködést, fájdalmat csökkenti. Energiával látja el a testet. A test egyensúlyát fenntartja és betegségeket megelőzi vagy a kialakulását gátolja.

Moxa hatását fokozni lehet a bőrre ráhelyezett gyógynövényekkel mint pl. gyömbér, fokhagyma, só. Javasolt: minden hideg jellegű betegségekre, megfázásra, köhögésre, emésztési gyengeségre, hasmenésre, hasfájásra, fáradékonyságra, energia hiányra, ízületi bántalmakra, memoria zavarra, nyugtalanságra, bőr panaszokra, nőgyógyászati és húgyúti betegségekre, ágyban vizelés, potencia zavarra.

Vákuum terápia A kezeléshez agyag vagy üvegpoharat használunk. A pohárban vattát, papírt vagy gyógynövényt égetünk, ezzel átmelegítjük a pohár levegőjét és vákuumot képzünk. Ezután a poharat a megfelelő pontra helyezzük és hagyjuk rajta hatni. Az erős szívó hatás miatt fokozódik a helyi vérkeringés, az anyagcsere folyamat élénkül és a vérpangás megszűnik. A szükséges tápanyagok felszívódnak, a felesleges salakanyagok kiürülése intenzívebb lesz.

Javasolt: Meghűléses betegségek, köhögés, hörghurut, neuralgia, ízületi bántalmak, izomgörcs, hát gerinc fájdaol, bélrendszeri panaszok, nőgyógyászati betegségek.
Részvételi díj: 17.000 Ft

Shang- gung tanfolyam

Több ezer éves hagyományon alapuló gyakorlatsorozat, amit buddhista szerzetesek gyakoroltak mindennapi életükben. A múlt század végéig nem volt ismeretes, mivel csak tanítóról tanítványra öröklődött. A gyakorlat gyökerét Lou –yang városban őrizte meg Tian- Rui Shen tanítómester. A gyakorlat hatására meggyógyult a bőrbetegsége, ami a mozgását is korlátozta. A mester 50 évig gyakorolta megszakítás nélkül a gyakorlat sorozatot és elérte azt a képességét, hogy eszköz nélkül tudott gyógyítani, ami egy magasabb rezgésű energia eredménye. A gyakorlat sorozat alap, közép és felső szintből áll. Mindegyik sorozat 15 alapmozgásból áll, ami magában foglalja a kéz és a láb mozgatását. Mozgások nagyon egyszerűek, könnyen elsajátíthatóak és rövid időt vesznek igénybe.

5 mozgás 15 percig tart, tehát minden egyes mozgást egy, egy percig kell végezni. A gyakorlat az emberi testben keringő energia keringését egyensúlyba hozza. A kéz nyitó, záró és körző mozdulatai a testet körülvevő meridiánokon levő pontokra közvetlenül hatást gyakorolva energia teret képez. A gyógyító energia a belső szervekben egyensúlyt teremtve szabad utat biztosít a khii számára. A mozgássorozat a meridián energia mozgatásán kívül egy finomabb energia rendszert is működésbe hozza ezáltal tiszta tudatállapotot hoz létre. A két kéz úgy működik mintegy antenna, felveszi az energiát és bejutatja a meridián pontjain keresztül a központi idegrendszerbe és a belső szervekhez. A megmozgatott energia kihajtja a testből a méreganyagokat és szervekben egyensúlyt teremtve a betegséget megelőző és gyógyító hatást fejt ki. A felszabadult energia az idegsejteket regenerálja és új idegsejteket is, működésbe hozza. Ezért a gyakorlatsorozat másik neve Elmét élesítő gyakorlat. Gondolkodó képességet javítja, és elmét élesíti. Gyerekeknek a tanulást, idegen nyelvtanulást nagymértékben növeli. Időseknél erősen javítja a memóriát.

A 12 meridián tápláló pontjai a kar és a láb végén helyezkednek el. A vérkeringési és az anyagcsere betegségek ezeknek a pontoknak az elzáródásából erednek. A gyakorlat mozdulatai rendkívüli energiát és különleges képességet fejleszt ki. Az érzékszervek működését nagymértékben javítja. A gyakorlatot mindennap ajánlatos végezni legalább egyszer, de ha valaki meg akar gyógyulni valamilyen betegségből, akkor többet is javasolt elvégezni. A gyakorlatot 5 éves kor felett bárki elsajátítható. A gyakorlatsorozat leírások, rajzok alapján nem sajátítható el és engedély nélkül nem oktatható tovább. Tanfolyamok egy naposak. Moxa, vákuum terápia elsajátítása Moxa és a köpölyözés bárki által könnyen elsajátítható és otthon is elvégezhető kezelési módszerek, amelyekkel sok panaszt meg lehet szüntetni egyszerűen és rövid idő alatt. 

részvételi díj:17.000 Ft

Webgalamb