Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Képgaléria

kendes-ndordharmaszinpad-copy.jpg
Dharma Színpad a Sambhalában

Kende Sándor vezetésével
január 18.-tól
minden szerdán 17.00-19.00 óráig


Találkozásinkon a buddhizmus páramitáit* gyakoroljuk, a helyszínen  rögtönzött  jelenetek lejátszása segítségével. Ezeket a jeleneteket a résztvevők emlékeiből, fantáziáiból hozzuk létre.  Megtörtént eseményeket vagy éppen vágyott helyzeteket jelenítünk meg, a résztvevők megtapasztalják, hogy saját hétköznapjaikra is hat a páramiták fejlesztése. Átéljük, milyen haszonnal jár, ha fejlesztjük és  milyen veszteségekkel, ha elhanyagoljuk őket? A fejlesztéssel elérjük, hogy a személyiségünk természete egyre rugalmasabbá válik, így személyes és szakmai szerepeinkben sem válunk kiszolgáltatottá.
A páramiták fejlesztésének noha lényeges eszköze a buddhista meditáció (dzogcsen, zazen), de a mindennapokból is ismertek azok a  jelenségek, amelyek uralják  tudatunkat a Tusita menny legtetejétől  az éhes szellemek, a préták birodalmáig.
A buddhista tanítások segítségével megérthető a hit és a természetfeletti természete.  A találkozókon cél a buddhista tanításokkal a résztvevőket megismertetni de nem várunk el elköteleződést, mindenki önmaga dönti el, milyen hitrendszer, vallás felé köteleződik el. Azok jelentkezését várjuk, akik a hétköznapi életben szeretnék spirituális és önkifejezési készségeiket fejleszteni.
A résztvevők az önkifejezés fejlődését személyes és szakmai szerepeikben egyaránt megtapasztalják. A rendszeresen résztvevők egy buddhista szellemiségű rögtönző színház tagjaivá válnak. A részvételt mindazoknak ajánljuk, akik belső fejlődésüket az önkifejezés nagyszerűségével szeretnék párosítani. A részvétel különösen ajánlott segítő foglalkozásúak számára.
Az egyes alkalmak önálló egységet képeznek. A résztvevők szabadon döntik el, mely alkalmakon vesznek részt. A hétvégi tréningalkalmakon részletesebben foglalkozunk a személyes vonatkozásokkal.

A foglalkozásokat vezeti. Kende Sándor buddhista tanító, pszichodráma csoportvezető playbackszínházi tréner.
Részletek: dharmaszinpad@gmail.com

*nagylelkűség, helyes életvitel, türelem,  elkötelezettség,
összeszedettség, bölcsesség, alkalmazott tanítási módszer,  törekvés,  erő, letisztult életvitel

Webgalamb