Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Dalai Láma Születésnapi Ünnepi Fesztivál
2018, július 7./ egész nap
helyszín/Tar - Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark
A Magyarországi Karma Kagyüpa
Buddhista Közösség szervezésében

info/Sarkadi Nagy Martina/0620 401 4637

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Őszentsége a XIV. Dalai Láma 83. születésnapja alkalmából rendezett fesztiválunkra!

Őszentsége korunk egyik legnagyobb vezetője és hatalmas erkölcsi tekintéllyel rendelkező alakja, akit világszerte tisztelet övez, mind állami vezetők, vallási vezetők, Nobel-békedíjas társai, tudósok, filozófusok, mind pedig egyszerű jóakaratú emberek részéről világszerte.

Az emberek – legyenek gazdagok vagy szegények, kövessenek bármilyen vallást – nagy spirituális vezetőként, a béke szószólójaként és az emberi értékek bajnokaként tisztelik és szeretik. Üzenete az együttérzésről számtalan ember szívét érinti meg, akiknek ő a remény és az önbizalom forrása mai zavaros világunkban. Nem túlzás azt állítani, hogy milliók életét változtatta meg, mert azok az értékek, amelyeket Őszentsége támogat – szeretet, megbocsátás, tolerancia, másokkal való törődés – valójában a belső erő, önbizalom és boldogság kulcsai, amelyeket ma mindannyian keresünk.

program

Tara Templomban
10.00 Megnyitó és ünnepi szertartás Tiszteltreméltó Láma Csöpel vezetésével
11.20 Kövi Szabolcs meditatív pánsíp- és fuvolakoncertje
13.00 Szivárványos hangfürdő (relaxáció hangtálakkal)
14.00 Az együttérzés és a szeretet evolúciója – Csörgő Tamás fizikus, az Európai Akadémia tagjának előadása

Csörgő Tamás ebben az előadásában néhány nagy hatású, de itthon nem közismert kutatás ismertetésére vállalkozik, Őszentsége a Dalai Láma: Egyetlen Atomban a Világegyetem című könyvének 5. fejezete, vezető tudományos folyóiratokban (Nature, Science) megjelent szakcikkek, és a témában  tartott korábbi természettudományos ismeretterjesztő előadásai alapján.
15.00 Samsara Boulevard – Lilith – Mantra koncertA Samsara Boulevard – Lilith női duó mantrákat és imákat zenésít meg igazi női őserővel! Magával ragadó koncertjeiken a legkülönbözőbb kultúrák és hagyományok szent szövegeit éneklik legtöbbször hagyományos módon, de a tradicionális dallamokat szívesen ültetik át modernebb hangzású dalokba is. Repertoárjukban éppúgy fordulnak elő szanszkrit vagy tibeti szent szövegek, ahogy a magyar táltos hagyományokban eredező, dobokkal kísért dalok, de angol szövegeket is előszeretettel vegyítenek mindezekkel. Koncertjük igazi világkörüli utazás lelki kultúrákon át! A Teremtő erőket szent hangokkal megszólító zenei csemege, amelyben a közönséggel való közös éneklés is helyet kap!
15.45 Fülöp-szigeteki klasszikus táncok – Barkóczi Bea táncelőadása
16.30 Gergely István burmai útibeszámolója vetítéssel “Az Arany Szikla” címmel
17.00 Táncok az Aranyháromszögből – Észak-nyugat India klasszikus- és néptáncai – Barkóczi Bea táncelőadása
17.30 Láma Csöpel megáldja a festett fasztúpákat

DÉLBEN SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDENKIT EGY EGZOTIKUS ÉTELKÓSTOLÓRA A TARA TEMPLOM ALJÁBAN!

TOVÁBBI PROGRAMOK

Tibet pavilon mellett a diófa alatt

13.00-14.30 Szabó Erzsébet és Mészáros Tibor handpan előadása “Dalok acélból” címmel
Egész nap/hennafestés
Lovasbemutató a bolt mögötti réten 15.00
Tara templom mögötti kerti házban
Hazavihető fasztúpák festése Tóth-Vásárhelyi Réka vezetésével és Láma Csöpel áldásával

minimum felajánlás/2500 Ft

Buddhista életmódsátor A Templom előtti jurtában megismerkedhetnek a hagyományos tibeti ízekkel, a campa golyóval és a tibeti vajas teával, továbbá lehetőség lesz kipróbálni tibeti hangszereket.

A különleges ízek kedvelőit pedig szeretettel várjuk különleges italainkkal a Tara Kávézó és Ajándékboltban! A boltban továbbá keleti dolgok, a dharmához kapcsolódó tárgyak, indiai ruhakollekció, buddhista könyvek, ajurvédikus gyógykészítmények, teák, ékszerek és kristályok vásárolhatóak.

A belépés ingyenes, várunk mindenkit szeretettel tekintet nélkül vallási és világnézeti hovatartozásra!

Őszentsége kitűnő egészségben, hosszú ideig éljen; elképzelései és törekvései a világ, Tibet és a tibeti nép javáért teljesüljenek be; még életében térhessen vissza Tibetbe, és vigye magával azt a vezetést, amellyel az emigráns tibetieket és az egész világot vezeti.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Webgalamb