Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Képgaléria

Kedves Barátunk!

zaszlok.jpgAz 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ buddhista zarándok hagyományt teremtett, és azóta minden évben egy Zarándoklattal /t: gnas-skor/ kívánunk megemlékezni Vészákháról /p: vasākha pūjā, sz: vaiśākha pūjā/, a Buddha születése, megvilágosodása és parinirvánába távozása napjáról.

Az ehhez kapcsolódó Zarándoklatunknak van egy másik célja is, hogy ez a békés menetelés felhívja az ország és a világ figyelmét, a világ tetején élő, szabadságától megfosztott, elnyomott tibeti népre, amely máig, talán a leghűségesebben őrzi Buddha tanítását. Az idei Zarándoklatot mindezeken túl Tendzin Gyáco /t: rTen-'dzin rGya-mtsho/, Őszentsége, a XIV. Dalai Láma egészségének és hosszú életének szenteljük.

A Vészákhát a théravádinok /sz: theravādin/ május 22-én, a tibeti naptárak pedig május 15-én jelzik, mi pedig június 9-én reggel indulunk útnak. A 2005-ös Zarándoklat célpontja a zalaszántói sztúpa /p: thūpa, sz: stūpa, t: mchod-rten/, így Veszprém városából indulunk, és a harmadik nap este vagy a negyedik napon délelőtt érkezünk Zalaszántóra. A Zarándoklat június 9-én reggel indul a Déli pályaudvarról, a gyalogos része csak Veszprémtől kezdődik. A közös meditáció Tibetért, és Őszentsége, Tendzin Gyáco eredményes munkálkodásáért zajlik.

A Zarándoklat Veszprémtől a Déli-Bakony lankáin át vezet. A tervezett útvonal: Budapest, Veszprém, Veszprémfajsz, Hidegkút, Mencshely, Balatonhenye, Szentbékkála, Tapolca, Várvölgy, Zalaszántó. A megteendő távolság hozzávetőleg 108 km. Az út során esténként a sátorverés és a vacsora között csendes meditációt tarunk. A Zarándoklat alatt a résztvevők a külső és belső tisztaság megőrzése végett lehetőség szerint tartózkodjanak a hús, az alkohol, valamint más bódító szerek fogyasztásától, a dohányzástól és a szexuális megnyilvánulásoktól. A fentiek mellett a túra során beiktatunk egy böjtnapot /sz: upasatha/, és némasági időszakot is. A túra vezetője és felelőse Szathmári Botond.

A Zarándoklat mindenki számára nyitott, de előzetes bejelentkezést igényel, ezért aki részt kíván venni rajta, kérjük, előzetesen személyesen vagy telefonon jelezze a Sambhala Tibet Központban: Bp. VIII. Lőrinc pap tér 2., tel: 266-8084, vagy Szathmári Botondnál, tel: 266-2716 (az esti órákban).

A Zarándoklat résztvevői számára június 2-án este 20.00-kor tájékoztatót tartunk a Sambhala Tibet Központban. Aki elsőször vesz részt a Zarándoklaton, annak ezen a tájékoztatón kötelező részt venni.

Köszönjük minden együttérző ember segítő szándékát!
Szarvamangalam asti. Békesség minden lénynek.
Tási thelekh! /t: bkra-shis bde-legs/

Webgalamb