Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

LÉLEKHEGEDŰ INSPIRÁCIÓK
BALÁZS GERGELY
hegedűművész estje
20148. április 20./péntek 18.30
helyszín/Sambhala Tibet Központ/Budapest I. Attila út 123. 11cs

ajánlott támogató hozzájárulás/2000 Ft

Balázs Gergely 3 éves kora óta játszik hegedűn. A zenei általános iskola, és a zeneművészeti szakközépiskola elvégzése után a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott, mint hegedűművész és -tanár.

Számos izgalmas formációban játszott hazai és nemzetközi színtéren egyaránt, barokk és szimfonikus zenekarokban, valamint jazz, blues, rock, progresszív metál és világzenei együttesekben.

A Sturcz Kvartett első hegedűsként több alkalommal fellépett Al Di Meolával, a Jethro Tull együttessel, valamint közreműködött Ennio Morricone nagysikerű európai turnéján.

eredmények
- I. díj 2010-ben a BOSS Loop Station Világbajnokság kelet-európai döntőjén.
- III. díj a BOSS Loop Station Világbajnokságon Los Angelesben.
- I. díj az Országos Szolfézs és Népdaléneklési versenyen.
- III. hely a Koncz János Országos Hegedűversenyen.

A Lélekhegedű Inspirációk műsor saját kompozíciókat, improvizációkat és egy-két feldolgozást tartalmaz. Az est hangulata nagyon bensőséges, meditatív jellegű.

A kialakult szép és érdekes szólóműsor képes a hallgatóságot ellazítani, feltölteni, spirituálisan emelni, a hétköznapokból kikapcsolni.

Hegedű - máshogyan...
A Lélekhegedű Inspirációk előadás feszegeti a hagyományos koncertek határait. A zene stílusa valamelyest eltér az európai szokásoktól. Szerkesztésében és hangkészlet használatában inkább rokon az indiai rága gondolkodás módjával, de úgy, hogy ugyanakkor mégis föllelhetők benne európai zenei tradíciók.

Esszenciális sokszólamú hegedűzene mély hangokkal, egyéni stílusban...
A zenék egyetlen elektromos hegedűn szólalnak meg a hang mélyítésére, kitartására és még más egyéb módon való befolyásolására alkalmas effekt pedálokkal, és egy looper pedállal. (Lábbal irányítható felvevő, és a felvételt egyből visszajátszó effekt pedál). Ezzel a hangzás és a darabok, improvizációk szerkezete összetettebbé válik, és többszólamű zenék jönnek létre.

A koncerten javasolt a vendégek számára a kényelmes elhelyezkedés.
A dallamok, kíséretek, és összességében a zenei összetevők széles ívűek, nem rohanósak – bár néha igen intenzívek-, ezért fontos, hogy a hallgatóság fizikailag is ellazulva tudja átadni magát a zene hatásának.

हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे||

Webgalamb