Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123.
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Tai Chi / Vörös Viktor - Berki Renáta

Vörös Viktor vagyok. Már egészen kiskoromban érdekeltek a keleti dolgok, a spiritualizmus, az ezotéria. 1992-ben első lépésként elmentem Agykontroll tanfolyamra, amit aztán megannyi más tanfolyam követett. Prananadiban 7. szintig jutottam, amit "átmentettem" később a masszőri pályámra.
Egy "véletlen" találkozás folytán ismertem meg Árendás Lászlót, akit Magyarország egyik legnagyobb természetgyógyász szaktekintélyének tartok és tőle tanultam bioenergetikát, radiesztéziát, természetgyógyászatot, amiből később el is végeztem az ETI egészségügyi, természetgyógyász moduljait és fülakupunktúrára szakosodtam.
Közben elmozdultam a harcművészetek és küzdősportok irányába és aikidot és kempót tanultam.
2010. magasságában elkezdtem Szimbólikus Szellemi Piramis tarot rendszerét tanulni, aminek a fejlesztésében később tevékenyen részt is vettem. Az ITC-vel is ezidőtájt ismerkedtem meg, amit azóta is folyamatosan gyakorlok és kisebb megszakításokkal évek óta oktatok is.
2019-ben párommal kimentünk Ázsiába, ahol Thaiföldön, Japánban, Kambodzsában, Indiában és Nepálban tanultunk meditációt, önismeretet, önmagunkat. Indiában az Arunachala árnyékában az "Advaita fővárosában" tanulmányoztuk és gyakoroltuk a nem-dualitás lényegiségét, gyakorlatait, míg Bodhigayában a bodhi fa alatt tibeti buddhista szerzetesekkel meditáltunk.
A sors úgy hozta, hogy a covid minket Nepálban ért, ahol is egy hétre felmentünk a Himalájába és a helyi lezárások miatt kerek 6 hónapig ott is maradtunk egy kis faluban. Ez kiváló alkalom volt elménk uralására, önmagunk megismerésére és könyvírásra.
Mióta újra itthon vagyunk együtt oktatunk ITC-t és tartunk több sikeres kurzust is az elménk megismeréséről és uralásáról.
A trollok meg sikítva hánytak a teherautóra...
A fekete humor olyan, mint a láb, nem mindenkinek van...

Berki Renáta vagyok, mindig is érdekelt a harcművészet, a testtudatosság, az elme működése és azok a dolgok, amikre a felnőttek azt mondták, hogy az nincs ????
Kezdetben karatéztam, azután jógát gyakoroltam, ezt követően a meditáció és a megfigyelések, analizálás és a megértés növelése kötötték le az érdeklődésemet.
2003-ban elkezdtem Tai Chi Chuan-t, belső- és külső Chi Kung-ot gyakorolni, belső alkímiával és taoista gyakorlatokkal foglalkoztam.
2006-ban találkoztam Heng Chang mesterrel, s az általa megalkotott Integral Tai Chi-val. Az USA-ban töltöttem 1.5 évet két buddhista mester kolostorában, itt sikerült elmélyíteni a tudásom ebben, valamint a buddhista pszichológiában, chakra tanban, energiatanban, spirál dinamikában és egyéb területeken is.
Hazatérvén gyakorló csoportok alakultak, ahol többek között ITC-t, meditációt, Avatamsaka sutrát tanítottunk.
Közben elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtan tanári szakát, ahol egészségügyi és tanári képesítést is szereztem.
Kineziológiai tanfolyamokon mélyítettem el tudásom az energiatan és a pszichológia terén.
Később, egy olasz származású, indiai beavatott mester elvonulásaira jártam, ahol shurat shabd jógát és meditációkat gyakoroltam.
Ezután Indiába terelt a sors, ahol közel 8 évet töltöttem. Elvégeztem az alkalmazott pszichológia mesterképzést a chidambarami egyetemen. Védikus- és nyugati pszichológiát hallgattam, jógát és hindu filozófiát tanultam. Egy ideig ashramokban laktam és közben tanulmányoztam az indiai védikus rendszer elméletét és gyakorlatát.
A legfontosabbnak a folyamatos önfejlesztést tartom, a tudatosulás folyamatát az élet minden lehetséges aspektusában. Ehhez elengedhetetlen elménk irányításának elsajátítása, hiszen így leszünk képesek kiteljesedni, elérni a belső szabadság, békesség és harmónia állapotát, az örömteljességet és a szokásos megélésen túli tapasztalást.
Ebben igyekszem élni és segíteni másokat is.

Webgalamb